Diari Més

Societat

El Govern, Pimec i la comunitat xinesa s'uneixen per enviar un missatge de tranquil·litat davant el coronavirus

Els comerciants i el sector de la restauració han notat un descens de l'activitat agreujat per l'anul·lació del MWC

Ciutadans de

El coronavirus provoca a la Xina 254 noves morts i més de 15.000 nous infectatsEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern, Pimec i la Federació d'Unió d'Associacions Xineses d'Espanya han volgut enviar un missatge de tranquil·litat davant la irrupció del coronavirus més enllà de la Xina i que a Catalunya ja suma tres afectats. El president de la Federació d'Unió d'Associacions Xineses d'Espanya, Lam Chuen Ping, ha reclamat «no tenir por»del Covid-19 i ha defensat l'actuació del govern de la Xina. Chuen Ping ha explicat que s'ha notat una davallada de l'activitat -especialment en comerços i sector de la restauració, tot i que no l'ha quantificat- agreujada per la cancel·lació del MWC. Per la seva banda, el president de Pimec, Josep González, ha citat una davallada del 40%, tot i que aquest percentatge ha pogut variar, segons ha detallat.
González ha certificat que, segons dades de fa unes setmanes, aquest descens del 40% s'hauria accentuat entre els comerciants i sectors de la restauració, tot i que és un percentatge que ha anat canviant. En qualsevol cas, ha demanat agafar aquesta xifra «com un demostració de preocupació». El president de la patronal també ha volgut transmetre la seva solidaritat amb el col·lectiu xinès, i en especial per a Federació d’Unió d’Associacions Xinesses d’Espanya, Lam Chuen Ping, present a Pimec des del 2007.

González ha explicat com aquest col·lectiu els ha anat transmetent la seva «preocupació»per les conseqüències del coronavirus des del punt de vista social. «La gent, de tant parlar d'aquest virus a nivell internacional,pren decisions que no tenen lògica sanitària però que passen», ha afegit el president de la patronal, que ha apostat per «no fer cas d'aquestes pors i aquests temors».

En la mateixa línia, el president de la Federació d’Unió d’Associacions Xinesses d’Espanya, Lam Chuen Ping, ha reclamat no caure en la por i ha assegurat que un ciutadà xinès ha de passar uns 20 controls sanitaris fins que no arriba a Europa o surt del país, no només als aeroports sinó en sortir de casa i del districte o, per exemple, a l'autopista.

D'altra banda, Chuen Ping ha aplaudit la reacció de les autoritats catalanes davant la comunitat xinesa i s'ha mostrat «agraït»per les mostres de suport i solidaritat rebudes tant de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la setmana passada com avui de la consellera d'Empresa, Àngels Chacón, que ha participat en un dinar amb representants de la comunitat xinesa a Barcelona.

La Xina, un «soci industria majúscul»

Chacón ha remarcat la importància de la Xina, de qui ha dit que és un «soci industria majúscul», i ha recordat que també representa una part de Catalunya i del seu teixit industrial, amb més de 2.800 establiments, 5.000 empreses que exporten regularment al gegant asiàtic i més de 190 filials establerts a Catalunya. Per això, també ha volgut traslladar un missatge de «suport i tranquil·litat»davant un virus, ha dit, que «no entén ni de trets físics, de països ni evidentment de continents».

tracking