Diari Més

Salut

Les assegurances assumiran els costos derivats de l'atenció a pacients infectats per coronavirus

El sector manifesta la seva «ferma i inequívoca col·laboració» amb les mesures per controlar la propagació del Covid-19

Pla curt de l'entrada de l'Hospital Clínic.

Unes 25 persones de l'entorn de la dona italiana amb coronavirus hauran d'estar en aïllament domiciliari durant 14 diesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector assegurador de l'Estat assumirà els costos derivats de l'atenció a possibles pacients afectats pel Covid-19. «El sector declara la seva ferma i inequívoca col·laboració amb les mesures per controlar la propagació del coronavirus a Espanya definides per les autoritats sanitàries», ha anunciat l'Associació Empresarial de l'Assegurança (UNESPA) en un comunicat. La patronal ha anunciat que l'assegurança d'assistència sufragarà les atencions mèdiques de persones assegurades que s'infectin pel coronavirus durant un viatge, dins dels límits fixats pel contracte. A més, aquests acords acostumen a contemplar també la cobertura de les despeses de desplaçament, allotjament i manutenció d'almenys un acompanyant.
L'UNESPA ha recordat que les assegurances ja han assumit les despeses generades per altres situacions similars, com la síndrome respiratòria aguda greu (SARS, en anglès), la grip aviar o la grip A. «En aquesta ocasió el sector assumirà també les despeses que li corresponguin derivades de la situació que es generi», ha manifestat.

L'assegurança dona cobertura sanitària a 10,3 milions de persones a l'Estat. D'aquestes, 8,4 milions contracten la protecció amb caràcter complementari a l'assistència sanitària pública. Els 1,8 milions restants provenen de les mutualitats de funcionaris de l'Administració Central de l'Estat, que tenen la possibilitat de cobrir l'assistència sanitària a través de concerts amb asseguradores privades.

tracking