Diari Més

Salut

La Xina i els EUA anuncien el desenvolupament de vacunes contra el coronavirus

Les proves xineses han utilitzat llevat de cervesa per a conseguir produir anticossos

Personal mèdic a una unitat de cures intensives d'un hospital xinès dedicat al tractament de casos de coronavirus.

La Xina i els EUA anuncien el desenvolupament de vacunes contra el coronavirusEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Universitat de Tianjin, a la Xina, ha anunciat que ha desenvolupat «amb èxit» una vacuna oral per a protegir contra el COVID-19, segons publica Global Times, un periòdic dirigit pel Partit Comunista xinès.

La noticia, segons recull el portal niusdiario.es, afirma que Huang Jinhai, el professor que ha dirigit el projecte, ha pres quatre dosis i no ha experimentat cap efecte secundari. La universitat està buscant ara finançament per a promoure assajos clínics.

La vacuna oral utilitza saccharomyces cerevisiae (llevat de cervesa) i la proteïna spike per a produir anticossos, segons un comunicat enviat per la Universitat de Tianjin al Global Times. L'equip d'Huang ha produït mostres de la vacuna oral en forma de càpsules, tauletes i sobres granulats. La vacuna podria estimular la immunització de la mucosa per a prevenir la infecció.

Assajos clínics als EUA a l'abril

La farmacèutica estatunidenca Moderna Inc. ha enviat el primer lot de la seva vacuna experimental contra el COVID-19 a investigadors del Govern dels Estats Units, els qui llançaran les primeres proves en humans per a analitzar si podria ajudar a suprimir l'epidèmia originada a la Xina, segons va informar la signatura en un comunicat.

Moderna va enviar el dilluns viaris de vacunes denominades ARNm-1273 des de la seva planta de fabricació de Massachusetts a l'Institut Nacional d'Al·lèrgies i Malalties Infeccioses en Bethesda, en l'estat de Maryland, va dir la companyia. Aquest Institut espera que, per a finalitats d'abril, comenci un assaig clínic d'al voltant de 20 a 25 voluntaris sans, provant si dues dosis de la vacuna són segures i indueixen una resposta immune que probablement protegeix contra la infecció, segons que afirmava el director del NIAID Anthony Fauci en declaracions al The Wall Street Journal.

Els resultats inicials podrien estar disponibles al juliol o agost.

tracking