Diari Més

Salut

Catalunya acredita més laboratoris per fer les proves del coronavirus

Actualment, només el laboratori de l'Hospital Clínic està habilitat per dur a terme aquestes proves

Pla curt de l'entrada de l'Hospital Clínic.

Unes 25 persones de l'entorn de la dona italiana amb coronavirus hauran d'estar en aïllament domiciliari durant 14 diesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei Català de la Salut ha acreditat més laboratoris a Lleida, Girona i Tarragona perquè puguin fer les proves de detecció del coronavirus, per evitar els desplaçaments de les mostres i el temps que això representa.

Així ho ha explicat avui dimecres la doctora Assumpta Ricart, gerent de processos integrals de salut del Servei Català de la Salut, en considerar que aquestes proves de laboratori «no poden convertir-se en taps per a la detecció precoç» del virus.

Actualment, només el laboratori de l'Hospital Clínic està habilitat per dur a terme aquestes proves i pot assumir una quantitat important de mostres, però Salut es prepara «per si fes falta», han indicat fonts del departament.

Ricart ha puntualitzat que les imatges que han circulat per les xarxes socials de personal sanitari recollint mostres abillats amb vestits completament tapats, fins i tot amb escafandres, «no estan justificades».

El personal sanitari que atén les persones confinades a casa i relacionades amb els dos casos de coronavirus detectats fins ara s'ha de protegir amb guants, mascareta, ulleres i un davantal de màniga llarga, ha explicat.

El doctor Guix ha recordat que les persones confinades són persones sanes, pel que han de tenir precaució, mantenint les distàncies amb la resta de persones amb les quals conviuen, com menjar a part, però poca cosa més si no tenen símptomes.

tracking