Diari Més

Salut

Brussel·les fa una crida a «no cedir al pànic» pel coronavirus i demana una actuació coordinada dels estats

La comissària de Salut diu que es continua en «fase de contenció»

Ciutadans de

El coronavirus provoca a la Xina 254 noves morts i més de 15.000 nous infectatsEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comissària de Salut, Stella Kyriakides, ha fet una crida aquest dimecres a «no cedir al pànic» davant l'augment de casos de coronavirus a Europa. En una roda de premsa a Roma amb el ministre de Salut italià, Roberto Speranza, Kyriakides ha admès que la situació és «preocupant», però ha assegurat que es continua en «fase de contenció». Per fer front al brot, la comissària de Salut ha reclamat als estats membres una actuació coordinada. «Tots els estats membres han d'informar-nos sobre els seus plans de preparació», ha dit Kyriakides. Malgrat insistir en la prudència i la proporcionalitat de les mesures, la comissària de Salut ha dit que la Unió Europea es prepara per a tots els escenaris.

Segons Kyriakides, la Unió ha d'estar «preparada»per a un augment dels casos. «Tenint en compte el ràpid desenvolupament dels esdeveniments hem d'estar preparats per a un augment dels contagis», ha afirmat.

Ara per ara, les prioritats de Brussel·les, ha dit la comissària, són «protegir els ciutadans», «garantir l'intercanvi d'informació i la coordinació de les mesures»i «que tot estigui preparat per contenir l'expansió del virus». «Són elements crucials per garantir una resposta coherent i eficaç», ha insistit.

tracking