Diari Més

Salut

Ascendeixen a 10 els morts i 322 els contagiats pel coronavirus a Itàlia

Els contagiats han augmentat en 39 respecte a les dades del migdia, fins als 322

Treballadors sanitaris a l'hospital italià de Codongo.

Itàlia aïlla deu pobles i posa en quarantena a 250 persones pel coronavirusEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de deu persones han mort a Itàlia a causa del coronavirus, que ha contagiat ja a 322 persones en aquest país, gairebé 40 més que en l'últim balanç, segons van anunciar aquest dimarts les autoritats de Protecció Civil.

Els morts passen de set a deu, després de la mort de dos homes de 84 i 91 anys i una dona de 83, ha explicat el cap de la Protecció Civil, Angelo Borrelli, qui ha indicat que aquesta patologia «colpeja sobretot en termes de mortalitat a les persones grans».

Els contagiats han augmentat en 39 respecte a les dades del migdia, fins als 322, i la major part, 240, s'han localitzat en el focus principal del virus a Itàlia, la regió de Llombardia (nord), igual que els tres últimes defuncions.

Van seguir les regions del Vènet (43), Emília-Romanya (26), Piemont (3), Laci (3), Sicília (3), Toscana (2), Ligúria (1) i Alt Adige (1).

Dels infectats, els pacients hospitalitzats amb símptomes són 114, 35 romanen en vigilància intensiva, 162 es troben aïllats en els seus propis domicilis i una ja ha sanat.

Una de les novetats d'aquesta jornada, a més del primer cas a Ligúria (nord-oest), és que el coronavirus, que havia afectat inicialment a les regions del nord, ha arribat al sud, en concret a la ciutat siciliana de Palerm.

Els tres contagiats a Sicília són una dona de Bèrgam, a Llombardia, que es trobava de viatge i presenta bones condicions de salut encara que té febre, i dos companys que l'acompanyaven en un grup turístic.

El conseller de Salut de la regió de Llombardia, Giulio Gallera, ha confirmat aquestes dades però ha afegit que cal esperar a saber en quina mesura el coronavirus ha causat les morts, quelcom que està sent estudiat per l'Institut Superior de Sanitat (ISS).

Això és perquè les víctimes d'aquest patogen a Itàlia eren persones d'edat avançada amb altres malalties.

El president de Llombardia, Attilio Fondana, ha assegurat que la població està actuant de manera «seriosa i cívica» davant les mesures per a contenir el virus, perquè deu municipis llombards amb uns 50.000 veïns es troben aïllats.

I ha demanat esperar uns quatre o cinc dies per a comprendre l'efecte d'aquestes mesures, en les quals ha assegurat que confia.

El Govern italià ha demanat confiança a la resta de països del món perquè no restringeixin les arribades de turistes o visitants italians, després que alguns països hagin tallat el trànsit aeri amb el país europeu.

Amb aquest objectiu el ministre de Sanitat, Roberto Speranza, s'ha reunit a Roma amb la comissària europea de Sanitat, Stella Kyriakides, i amb els seus homòlegs dels països confinantes, Àustria, França, Eslovènia i Suïssa, a més de Croàcia i Alemanya.

Speranza els ha explicat que tancar les fronteres amb Itàlia seria «una mesura desproporcionada i equivocada» i els seus homòlegs li han reiterat la seva confiança amb Itàlia.

«Els italians poden continuar viatjant. El nostre servei sanitari, els nostres metges i científics són considerats de grandíssim nivell a Europa. Tenim la confiança de tots», ha dit el ministre en roda de premsa, al costat del d'Exteriors, Luigi Di Maio.

tracking