Diari Més

Societat

Una novel·la de 1981 de Dean R. Koontz va predir el coronavirus

Ambientada al segle XXI, narra la història d'una arma biològica anomenada 'virus Wuhan-400'

Imatge de les mesures de prevenció que es prenen a la Xina,

Un xinès, primer mort pel coronavirus a Europa a un hospital de París

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'escriptorDeanR.Koontzva publicar l'any 1981 la novel·la 'Els ulls de la foscor', ambientada al segle XXI narra la història d'una arma biològica anomenada 'virus Wuhan-400'. Una història que molt semblant a la que viu el món aquestes setmanes amb la irrupció delCovid-19.

La novel·la coincideix, sorprenentment, amb l'alerta sanitària emesa per l'OMS, i els internautes han començat a crear tota mena de teories conspiranoiques sobre el coronavirus.

La novel·la situa l'origen de la pandèmia en un laboratori químic secret situat a la ciutat de Wuhan, a la Xina. Al capítol 39 la història sobre aquesta pandèmia (a la ficció) comença a agafar forma com a trama secundària al relat i el lector acaba descobrint certs paral·lelismes respecte a la situació actual. A més, la novel·la està situada, cronològicament, al voltant de l'any 2020.

Els especialistes coincideixen que el coronavirus no es pot tractar, a hores d'ara, com una pandèmia letal, però són molts els catastrofistes que prefereixen desenvolupar aquest tipus de teories conspiranoiques. De fet, a les xarxes, ja han titllat la novel·la deDeanR.Koontzcom a «premonitòria».

tracking