Diari Més

El Servei Català de la Salut «està preparat» per afrontar qualsevol escenari relacionat amb el coronavirus

El secretari de Salut Pública, Joan Guix, ha destacat que el quadre simptomàtic del virus és semblant al de la grip comú

Joan Guix, secretari de Salut Pública, durant una roda de premsa.

Unes 25 persones de l'entorn de la dona italiana amb coronavirus hauran d'estar en aïllament domiciliari durant 14 diesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari de Salut Pública, Joan Guix, i la gerent de processos integrals de salut del Servei Català de la Salut, Assumpta Ricard, han comparegut en roda depremsaper informar sobre el primer cas de coronavirus detectat a Catalunya.

La dona infectada és italiana i viu a Barcelona. Va viatjar entre el 12 i el 22 de febrer a la zona de Bèrgam i Milà. La nit de dilluns va anar a l'Hospital Clínic, centre de referència. Allà li han fet les anàlisis que han confirmat el positiu. La seva simptomatologia és lleu i és un cas de baix risc de complicació. El secretari de Salut Pública, Joan Guix, ha explicat que unes 25 persones de l'entorn de la dona italiana de36anys infectada pel coronavirus hauran d'estar en aïllament domiciliari durant14dies. Dos o tres cops al diaesmonitoritzaràsi tenen febre, i si presenten símptomes, llavors se'ls faran anàlisis més concretes. Guix ha recordat que les persones aïllades són persones sanes.

Salut ha volgut donar un missatge de tranquil·litat. Guix ha indicat que «un 80% dels casos són lleus, només un 15% son greus i un 2% son crítics». Ha destacat que el perfil de la malaltia és «força similar a la grip» i que l'objectiu en aquest moment és la «contenció». «La grip estacional és molt més greu. A Catalunya n'hem tingut 434 casos greus amb hospitalització i 41 morts. No banalitzem el Covid-19, però situem-lo en la magnitud que toca», ha reblat.

En el mateix sentit la doctora Assumpta Ricard, gerent de processos integrals de salut del Servei Català de la Salut, ha volgut donar un «missatge de tranquil·litat» perquè el sistema està «preparat» i que el Departament de Salut actua com a «xarxa de transmissió» de les directrius que es van establint. Ha destacat que els professionals s'han format recentement en «malalties altament transmissibles».

La gerent de processos integrals de salut del Servei Català de la Salut, Assumpta Ricard, ha volgut destacar que el sistema de salut català està «preparat» per afrontar qualsevol escenari. Ha volgut transmetre un missatge de tranquil·litat indicant que aquest es troba en permanent contacte amb la resta de comunitats.

També ha explicat que els professionals de la salutestanpreparats per afrontar qualsevol escenari. Ha destacat que a l'estiu es vaformara diversos professionals en casos de malaltiesaltamenttransmissibles i ara aquests professionals fan tasques de formadors del personal sanitari.

Finalment ha explicat que els casos d'aïllament són per aquelles persones que han tingut un contacte estret i prolongat i, per tant, ha volgut rebaixar la por que s'estàestenentper lapoblació: l'entorn immediat i la família poden ser contagiats pel virus, però no pel fet de passar pel costat d'algú que siguiportadordel virus significa que ens podem infectar.

tracking