Diari Més

Universitats

Ajornat el judici pel conflicte col·lectiu entre doctorands i universitats pel quart any de contracte

La presentació d'una prova documental al darrer moment obliga a posposar la vista fins el 14 d'abril vinent

Imatge de la concentració de Doctorands en Lluita davant les portes de l'Audiència de Barcelona.

Ajornat el judici pel conflicte col·lectiu entre doctorands i universitats pel quart any de contracteACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El judici previst per aquest dimarts pel conflicte col·lectiu entre els doctorands i les universitats, per l'aplicació de l'Estatut del Personal Investigador en Formació (EPIF), ha quedat ajornat fins el 14 d'abril vinent. La presentació d'una prova sol·licitada pels sindicats que les universitats no han lliurat fins a darrera hora ha estat un dels motius pels quals els magistrats han decidit l'ajornament d'un judici que ha de resoldre com s'aplica el quart any de contracte als estudiants que fan la tesi que les universitats, previst a l'EPIF; una condició que un any després de l'aprovació per part del govern espanyol, les universitats no estan aplicant, amb l'excepció de la UAB.

Segons ha explicat el secretari general de CGT, Ermengol Gassiot, l'ajornament s'ha produït perquè les universitats han presentat aquest mateix dilluns i de forma parcial, el nombre de doctorands en actiu que podrien beneficiar-se de l'aplicació de l'EPIF i en concret, del quart any de contracte. Les diferents parts no han pogut examinar, ha dit Gassiot, el contingut d'aquesta prova que hauria d'incloure els contractes «vigents» ha dit Gassiot, entre el març del 2019 i l'actualitat.

A banda, CGT també ha demanat la suspensió perquè no estan d'acord en la unificació en un sol procediment de dues demandes diferents. La primera és la que va interposar aquest sindicat, CGT, contra les universitats per aquest quart any, i la segona és la que les universitats van interposar contra els sindicats CCOO i UGT, com a signants del conveni col·lectiu vigent, del 2006. Des de CGT consideren que aquesta darrera demanda hauria de ser contra tots els sindicats representats al sector (CCOO, UGT, CGT, Intersindical i CSIF) perquè si no és així, no poden «respondre» a aquesta demanda.

Un centenar de doctorands s'ha concentrat a primera hora del matí a les portes del Palau de Justícia per donar suport als diversos testimonis que havien de declarar, amb crits de «O EPIF o res» o «sense drets laborals no hi ha tesis doctorals» i una pancarta demanant «més justícia i menys precarietat».

tracking