Diari Més

Successos

Almenys quinze ferits en un atropellament massiu en un carnestoltes a Alemanya

La policia alemanya confirma que es tracta d'un atropellament intencionat

Imatge del carrer on ha tingut lloc l'atropellament massiu.

Imatge del carrer on ha tingut lloc l'atropellament massiu.Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'atropellament d'almenys quinze persones aquest dilluns en una desfilada de carnestoltes enVolkmarsen(centre d'Alemanya) ha estat intencionat, segons la policia local, que no ha confirmat que es tracti d'un atemptat.

HenningHinn, de la direcció de la Policia del Nord de Hesse, ha explicat en declaracions a mitjans locals que el conductor, un jove de29anys de la regió que ha estat detingut al lloc dels fets, ha conduït a propòsit contra la multitud que participava en la desfilada, en el qual han resultat ferides almenys quinze persones.

«No partim de la base de què es tracti d'un atemptat», ha asseguratHinna preguntes dels periodistes després que fa menys d'una setmana un racista declarat matés a tirs a deu persones en un atemptat xenòfob enHanau(centre).

El succés s'ha produït al voltant de les 14.30horalocal (13.30GMT), quan se celebrava en aquesta localitat de menys de 7.000 habitants del 'Land' de Hesse els tradicionals i concorreguts actes del dilluns de carnestoltes, ha informat la direcció de la Policia de Kassel.

Les xifres de ferits oscil·len entre les 15 i les 30 persones, segons diferents mitjans. La policia només ha confirmat que entre els afectats hi ha nens petits i ferits d'extrema gravetat. De moment no s'ha confirmat cap mort.

Segons testimonis citats pelFrankfurterRundschaui la televisió pública localHessischeRundfunk, el vehicle -unMercedez-Benzfamiliar de color gris metal·litzat- ha arremès per motius que es desconeixen contra un lloc on s'acumulava un gran nombre d'espectadors de la marxa i s'ha endinsat uns trenta metres en el grup.

El vehicle s'haviasaltatprèviament la prohibició de circular per aquesta zona, tancada al trànsit per les celebracions.Alguns testimonishan apuntat que el conductor ha accelerat, un extrem que no ha confirmat la policia.

Les primeres imatges del lloc mostraven elMercedes-Benzamb abonyegadures al frontal i el parabrisa esquerdat enmig d'un carrer ple de bombers, policies i bombers, amb disfresses i complements abandonatsper terra.

Els equips d'emergència destacats per a la protecció dels actes de carnestoltes han assumit immediatament la coordinació de l'atenció a les víctimes. Al lloc s'han desplaçat a més una dotzena d'ambulàncies, així com nombrosos agents de policies i equips de bombers. S'ha sol·licitat així mateix la col·laboració d'un helicòpter, per a poder traslladar als ferits més greus.

La policia de Hesse ha decidit suspendre les desfilades de carnestoltes previstes per a aquesta nit en aquest estat federat.

Volksmarsenes troba al districte deWaldeck-Frankenberg, entre Kassel i Paderborn, a l'estat federat de Hesse.

tracking