Diari Més

Alimentació

Menjar més en l'esmorzar que en el sopar podria prevenir l'obesitat

El funcionament del metabolisme pot diferir segons l'hora del menjar

Imatge d'un esmorzar

Menjar més en l'esmorçar que en el sopar podria prevenir l'obesitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Prendre un esmorzar abundant en lloc d'un gran sopar pot prevenir l'obesitat i l'alt nivell de sucre en la sang, ja que es poden cremar fins al doble de calories, segons una nova recerca publicada el JournalofClinicalEndocrinology&Metabolismde la Societat Endocrina dels Estats Units.

L'organisme gasta energia quan digereix els aliments per a l'absorció, digestió, transport i emmagatzematge de nutrients. Aquest procés, conegut comtermogénesisinduïda per la dieta (TID), és una mesura sobre el bé que està funcionant el metabolisme i pot diferir segons l'hora del menjar.

«Els nostres resultats mostren que un menjar que es pren en el esmorzar, independentment de la quantitat de calories que conté, genera el doble determogénesisinduïda per la dieta que el mateix menjar consumit en el sopar», explica l'autora corresponent de l'estudi,JulianeRichter, de la Universitat de Lübeck a Alemanya. «Aquesta troballa és significativa per a totes les persones, ja que subratlla el valor de menjar prou en el esmorzar».

Els investigadors van realitzar un estudi de laboratori de tres dies amb 16 homes que van consumir un esmorzar baix en calories i un sopar alt en calories, i viceversa en una segona ronda. Van descobrir que el consum idèntic de calories va conduir a unTID2,5 vegades més alt en el matí que en la nit després dels menjars alts en calories i baixes en calories.

L'augment induït pels aliments de les concentracions de sucre en sang i insulina va disminuir després del esmorzar en comparació amb el sopar. Els resultats també mostren que menjar un esmorzar baix en calories augmenta l'apetit, específicament per als dolços. «Recomanem que els pacients amb obesitat i les persones sanes prenguin un esmorzar abundant en lloc d'un sopar abundant per a reduir el pes corporal i prevenir malalties metabòliques», apunta Richter.

tracking