Diari Més

Economia

CCOO reclama al Govern més inversió en polítiques socials, inversió industrial i teixit productiu

Pacheco demana una reforma del sistema fiscal que garanteixi un augment dels ingressos i disposar de més recursos

alt

govern espanyol, igualtat, diàleg, CCOO, derogació, reforma, sindical, Javier Pacheco, bretxa salarial, reforma laboral

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general de CCOO, Javier Pacheco, demana al Govern que, si aconsegueix més recursos gràcies a l'increment de l'objectiu de dèficit, es dediquin a despesa social, inversió industrial i teixit productiu. En una reunió amb el conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, Pacheco li ha traslladat la seva preocupació davant els pressupostos de la Generalitat perquè, a parer seu, arrosseguen la paràlisi institucional viscuda en els darrers dos anys a causa del conflicte polític amb l'Estat. Per això, el secretari general de CCOO ha demanat una reforma del sistema fiscal més integral per garantir un augment dels ingressos i disposar de més recursos per educació, sanitat, protecció social i dependència.
CCOO subratlla que els pressupostos del 2020 són els primers que superen l'increment del PIB previst i corregeixen la línia de retallades que es van viure durant la crisi. Amb tot, segons el sindicat, «arrosseguen la paràlisi institucional viscuda en els darrers dos anys a causa del conflicte polític amb l'estat, i les partides destinades a despesa social estan per sota dels pressupostos del 2010, en termes relatius, abans d'una crisi que ha deixat un paisatge amb més desigualtat, més precarietat i més pobresa i que per tant es requereixen més recursos».

Segons un comunicat de CCOO, Pacheco ha demanat al vicepresident Aragonès «augment de l'IRSC (Índex de Renda de Suficiència de Catalunya) per entomar les necessitats urgents de les persones més vulnerables de la societat catalana, més inversió en els temes industrials i el teixit productiu, com el Pacte Nacional per a la Indústria, sobretot davant la situació que viu el sector a Catalunya amb un augment preocupant d'Expedients de Regulació d'Ocupació i també l'augment de la partida destinada a qualificació i coneixement, especialment pel que fa a la Formació Professional». A més, CCOO ha considerat que la partida dedicada a polítiques d'habitatge és insuficient per la necessitat social que hi ha.

tracking