Diari Més

Salut

Mor el director d'un hospital de Wuhan pel coronavirus

Al voltant de 2.000 treballadors sanitaris xinesos han resultat infectats pel nou coronavirus

Imatge difosa per les xarxes socials xineses de Liu Zhiming.

Mor el director d'un hospital de Wuhan pel coronavirus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El doctor Liu Zhiming, director de l'Hospital Wuchang de la ciutat xinesa de Wuhan –epicentre de l'epidèmia del nou coronavirus– va morir aquest dimarts de la resultant pneumònia COVID-19, segons que va informar l'estatal 'Diari del Poble'.

Liu, neurocirurgià de 50 anys, és el primer director d'un hospital que ha sucumbit a la malaltia, va detallar el rotatiu.

L'hospital que el doctor Liu dirigia és un dels centres mèdics específicament designats per a l'atenció a pacients de COVID-19 a Wuhan, capital de la província d'Hubei, i que roman en quarantena des del passat 23 de gener.

El COVID-19 ha provocat almenys 1.873 morts a tot el món, de les que 1.868 s'han certificat a la Xina continental

Al voltant de 2.000 treballadors sanitaris xinesos han resultat infectats pel nou coronavirus SARS-CoV-2, i diversos d'ells han mort, entre ells el doctor Li Wenliang, un metge que va tractar d'alertar als seus companys sobre una possible nova malaltia i va ser reprès per «difondre rumors» per part de les autoritats.

De moment, el COVID-19 ha provocat almenys 1.873 morts a tot el món, de les que 1.868 s'han certificat a la Xina continental, on també s'han registrat 72.436 contagis –entorn del 99% dels casos mundials–.

Els símptomes de la nova malaltia són en molts casos semblants als d'un refredat, però poden venir acompanyats de febre i fatiga, tos seca i dispnea (dificultat per a respirar).

tracking