Diari Més

Sanitat

Lidl alerta sobre dos lots de pots d'orenga per risc de danys en el fetge

Es tracta de Kania Orenga, de 7,5 grams, amb data de consum preferent de juliol de 2022 i referència LA91832 i LC91834

Imatge del producte sobre el que Lidl ha advertit.

Lidl alerta sobre dos lots de pots d'orenga per risc de danys en el fetge

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cadena de supermercatsLidlha alertat sobre la presència d'alcaloidespirrolizidínicosen dos lots d'orenga per risc de danys en el fetge. En concret, el producte afectat ésKaniaOrenga, de 7,5 grams, amb data de consum preferent de juliol de 2022 i del proveïdorWeiandGmbh.

Lidlha informat en la seva pàgina web que els lots que contenen «un valor elevat» d'aquests alcaloidespirrolizidínicossón els LA91832 i LC91834. De moment, aquesta alerta no està inclosa en la Xarxa deAlertasde l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició.

Segons assenyala la nota de la cadena de supermercats, «els alcaloides són components vegetals procedents de plantes no desitjades que creixen al costat dels cultius i no s'han separat correctament durant la collita». En cas d'ingesta prolongada, aquests elements poden provocar afeccions hepàtiques.

Lidlha ordenat la retirada de la venda de tots dos lots i demana als consumidors que posseeixin algun dels productes afectats que no ho consumeixin i ho retornin a qualsevol botiga de la cadena per al reemborsament dels diners fins i tot sense presentar el tiquet de compra.

tracking