Diari Més

Sanitat

Detecten 70 nous casos de coronavirus en el creuer Diamond Princess al Japó

EUA prepara l'evacuació dels seus ciutadans que es troben en aquest creuer en quarantena

Imatge del creuer Diamond Princess

Detecten 70 nous casos de coronavirus en el creuer Diamond Princess al JapóEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les autoritats japoneses han anunciat aquest diumenge la detecció de 70 nous contagis delCOVID-19en el creuerDiamondPrincess, en quarantena en el port deYokohama, mentre els Estats Units i altres països preparen l'evacuació dels seus ciutadans que es troben a bord.

Els nous casos eleven a 355 el total d'infeccions fins ara confirmades a bord del creuerDiamondPrincess, segons les últimes dades ofertes pel ministre de Sanitat del Japó,KatsunobuKato, en declaracions a la cadena estatalNHK. Fins al moment s'han realitzat test del noucoronavirusa 1.219 persones d'entre les aproximadament 3.700 que hi havia a bord quan les autoritats nipones van decretar la quarantena el passat 3 de febrer.

Des de llavors, les autoritats han permès sortir del vaixell i hospitalitzar als passatgers que han contret elCOVID-19, a més d'autoritzar el desembarcament d'alguns d'edat avançada o amb altres complicacions de salut i que hagin donat negatiu en les anàlisis mèdiques. Encara que estava previst que el període de quarantena per a totes les persones a bord delDiamondPrincesss'estengués fins dimecres que ve, l'Ambaixada dels Estats Units al Japó va anunciar aquest dissabte que procedirà abans de la fi d'aquest termini a la repatriació d'uns 400 estatunidencs i els seus familiars que estan en el vaixell.

Els Estats Units evacuarà als seus ciutadans del creuer -sempre que no hagin donat positiu en els test del virus- i els transportarà en dos vols xàrter que partiran el dilluns des de l'aeroporttokiotadeHanedaamb destinació a bases militars en el seu territori, on hauran de sotmetre's a una nova quarantena, va explicar la seva legació diplomàtica a Tòquio.

El Govern del Canadà va anunciar aquest dissabte que prendrà mesures similars, mentre que altres països com Corea del Sud, Hong Kong i Israel també han traslladat a les autoritats nipones la seva intenció d'evacuar als seus ciutadans. En el moment de decretar-se la quarantena hi havia a bord delDiamondPrincessuns 1.200 passatgers japonesos i entorn 2.500 d'altres 56 nacionalitats, d'acord amb dades del Ministeri de Sanitat.

tracking