Diari Més

Salut

Viure a veïnats amb més zones verdes podria retardar l'aparició de la menopausa, segons un estudi

Hi ha una diferència d'1,4 anys entre les dones que viuen envoltades de vegetació i les que no

Viure envoltat de zones verdes por retardar l'arribada de la menopausa.

Viure a veïnats amb més zones verdes podria retardar l'aparició de la menopausa, segons un estudiPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Viure a veïnats amb més zones verdes podria retardar l'aparició de la menopausa, segons un estudi d'ISGlobal i de la Universitat de Bergen. Els motius són la disminució de l'estrès i la millora de la salut mental, alguns dels beneficis que comporta el verd. Publicat a la revista 'Environment International', la recerca es basa en les dades de 1.955 dones de nou països diferents. Les que vivien en àrees amb una vegetació escassa van desenvolupar la menopausa 1,4 anys abans, als 50,3 anys de mitjana. Les que estaven envoltades de zones verdes la van tenir als 51,7 anys.

Aquestes dones són participants de l'Estudi Europeu de Salut Respiratòria, i pertanyen a nou països diferents (Espanya, França, Alemanya, Bèlgica, Regne Unit, Suècia, Estònia, Islàndia i Noruega). Durant més de vint anys, van respondre a diversos qüestionaris sobre els seus hàbits de vida i el seu estat de salut, es van sotmetre a anàlisis de sang i van rebre un seguiment sobre la quantitat de vegetació al voltant de les seves llars.

El moment en el qual apareix la menopausa depèn de factors genètics i d'hàbits de vida com el tabaquisme, l'obesitat, l'activitat física i l'ús d'anticonceptius orals. L'associació amb els espais verds es pot deure a diversos processos biològics relacionats.

tracking