Diari Més

Política

Arrimadas espera que el PP «rectifiqui» i s'avingui a fer llistes conjuntes a Catalunya, Euskadi i Galícia

«Cal pensar en els espanyols i en els ciutadans, no en els interessos de partit», diu la portaveu de Cs al Congrés

La cap de llista de Cs a Barcelona, Inés Arrimadas, vota a l'Escola Ausiàs March de Barcelona.

Arrimadas: «Anar a votar a Catalunya servirà perquè l'odi deixi pas a la convivència»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu de Cs al Congrés, Inés Arrimadas, ha esperat que el PP «rectifiqui»i s'avingui a fer llistes conjuntes a Catalunya, Euskadi i també a Galícia. «Cal pensar en els espanyols i en els ciutadans, no en els interessos de partit. Per això ho proposem als tres territoris perquè als tres hi ha amenaça real nacionalista», ha dit Arrimadas als passadissos del Congrés després de la sessió de control. Fonts de Cs han lamentat que el PP no és clar i insisteixen a plantejar coalicions als tres territoris, inclòs Galícia i no només a Catalunya i el País Basc.
Tanmateix, el president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, s'ha mostrat reticent i ha considerat en una entrevista a la 'Cope' que la proposta de fer una coalició que superi les sigles dels partits «no és honesta». Núñez Feijóo ha remarcat que el PP té majoria absoluta a Galícia mentre que Cs no té representació.

«Jo no em veig enterrant les sigles del PP a Galícia», ha dit Núñez Feijóo, i fer-les desaparèixer «és un error». «Si el que es pretén és que votants de Cs en massa votin al PP de Galícia amb gent de Cs dins del PP de Galícia, nosaltres estem disposats a parlar-ho», ha afirmat.

Dimarts a la tarda el secretari general del PP, Teodoro García Egea, i el responsable d'acció institucional de Ciutadans, José María Espejo, es van reunir i van constatar la necessitat d'anar units però fonts del PP només van mencionar el País Basc i Catalunya.

tracking