Diari Més

Quines són les mascaretes més adients per evitar la transmissió del coronavirus?

A Europa existeixen tres estàndards de protecció pel que fa al tipus de mascaretes

Dos xinesos amb mascareta per evitar el contagi del coronavirus originat a Wuhan

Augmenta la venda de mascaretes a les farmàcies de Tarragona pel coronavirusEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les farmàcies de Tarragona han vist augmentada, de manera molt significativa, la demanda de mascaretes entre la seva clientela a causa de l'impacte del coronavirus. Però, quines són les mascaretes adients per evitar la transmissió del virus?

Existeixen dos grans grups de mascaretes, les quirúrgiques i les de protecció. Les mascaretes quirúrgiques eviten la transmissió d'agents patògens i fluids, per altra banda les mascaretes de protecció preserven al seu portador d'agents i curs exteriors. Aquestúltim és el model que han popularitzat els xinesos, i més concretament, aquelles mascaretes amb el model certificat per la normativa americanaN95.

A Europa existeixen tres estàndards de protecció pel que fa al tipus de mascaretes, lesFFP1amb un 78% de protecció, lesFFP2amb un 92%, i lesFFP3amb un 98% de protecció. Els xinesos residents a Espanya es decanten pel modelFFP2, tot i que qualsevol model es vàlid per protegir-nos del coronavirus.

Les mascaretes del tipusFFPes caracteritzen per no necessitar manteniment. Cobreixen la boca i el nas i normalment s'utilitzen per a la protecció contra pols o partícules perilloses.

tracking