Diari Més

Sanitat

El Ministeri de Sanitat confirma un cas de coronavirus a Mallorca

Es tracta d'un dels quatre pacients britànics aïllats des de divendres a l'Hospital de Son Espases

Entrada a urgències de Son Espases

El Ministeri de Sanitat confirma un cas de coronavirus a MallorcaEP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre Nacional de Microbiologia ha confirmat aquest diumenge un cas de coronavirus a Mallorca, segons ha informat el Ministeri de Sanitat. Es tracta d'un dels quatre pacients britànics aïllats des de divendres a l'Hospital Universitari de Son Espases, a Palma. Les altres tres persones, de la mateixa família, han donat negatiu a les proves realitzades. Segons va explicar el pare de la família, havien estat en contacte a finals de gener a França amb una persona que ja ha donat positiu per coronavirus. "El Centre Nacional de Microbiologia, de l'Institut Carles III, ha confirmat un cas de coronavirus a Mallorca. Es tracta d'una de les quatre persones ingressades, aïllades i sota vigilància, a Son Espases", ha piulat el ministeri.
La família britànica va ingressar divendres al centre hospitalari de Palma i va quedar en quarantena. Els pares i una nena de 7 anys no tenien cap símptoma i estaven bé de salut, mentre que l'altra nena –de 10 anys- tenia un quadre gripal, habitual en període hivernal. En paral·lel, l'home va informar que feia una setmana havia tingut un constipat lleu amb febre que va durar poc més d'un dia. Els metges van agafar mostres als quatre membres de la família i van enviar-les al Centre Nacional de Microbiologia, que aquesta passada matinada ha confirmat un cas de coronavirus en un dels pacients. Els altres tres han donat negatiu. El Ministeri de Sanitat ha convocat d'urgència una roda de premsa a les 11.30 hores a Madrid per donar més detalls del cas.

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències, Fernando Simón, serà l'encarregat de comparèixer davant els mitjans.

tracking