Diari Més

Coronavirus

Mor per coronavirus el metge xinès que va alertar sobre la malaltia

El 30 de desembre Wenliang va enviar a un missatge on explicava que a Wuhan havien ingressat set pacients amb símptomes similars al SARS

L'oftalmòleg Li Wenliang ingressat a l'hospital.

Mor per coronavirus el metge xinès que va alertar sobre la malaltiaXarxes Socials

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'oftalmòlegLiWenliang, de34anys, ha mort a Wuhan aquest dijous pel coronavirus.Wenliangi set metges més, van ser els primersaalertar sobre la malaltia i, dies després, va acabar contagiat del virus.

El passat 30 de desembre de 2019Wenliangva enviar a través de les xarxes un missatge en un grup format per companys de la Facultat. Els explicava que a l'hospital de Wuhan havien ingressat set pacients amb símptomes similars alSARS(l'epidèmia de coronavirus que l'any 2003 va matar a quasi 800 persones). També va relacionar elspacientsamb un mercat de peix i marisc deHuanan, que posteriorment s'ha identificat com la zona on el primer humà va ser infectat.

El missatge deWenliangno pretenia crear capmenad'alarma, de fet, ell només volia alterar als seus companys per avisar-los i que advertissin a les seves famílies. Però algú el va difondre, convertint-lo en viral.

Quatre dies més tard la policia l'acusava de «difondre rumors», una acusació per la qual a la Xina pot suposar fins a7anys de presó.Wenliangva haver de signar una declaracióen la qualadmetia les injúries i prometia no reincidir, abans que les autoritats li permetessin tornar a casa.

El 8 de generWenliangva atendre a un pacient amb glaucoma, sense saber que era portador del coronavirus. El dia 10 va començar a desenvoluparelssímptomesd'aquestpatogeni dos dies després va ser ingressat en un hospital. Finalment, l'1 de febrer va ser diagnosticat amb coronavirus.

El cas ha provocat clamor a les xarxes socials xineses, on la gent es mostra preocupada pel paper de les autoritats locals en aquest cas.

tracking