Diari Més

Política

Comença la reunió de Torra i Sánchez al Palau de la Generalitat entre una gran expectació mediàtica i política

Els dos presidents compareixeran per separat després de la trobada

Els presidents Sánchez i Torra al Palau de la Generalitat.

Comença la reunió de Torra i Sánchez al Palau de la Generalitat entre una gran expectació mediàtica i políticaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La reunió entre el president de la Generalitat, Quim Torra, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ja ha començat. Puntual a les 12.00 hores, com estava previst, el mandatari espanyol ha arribat al Palau de la Generalitat, on ha estat rebut amb tots els honors i el cos de gala dels Mossos d'Esquadra pel cap de l'executiu espanyol. Després, els dos presidents s'han dirigit al primer pis de l'edifici, on mantenen la trobada institucional sota una gran expectació mediàtica i política. La reunió hauria de ser l'inici del procés de diàleg entre governs, i hauria de donar pas a la taula de negociació.

Un cop finalitzi la reunió entre els dos presidents, Sánchez compareixerà davant la premsa des del Palau de la Generalitat, un fet inèdit fins ara en cap president espanyol. Posteriorment, serà Torra qui té previst fer el mateix al mateix escenari per valorar la trobada i les seves implicacions.

Torra ha avançat que voldrà establir un calendari i sospesar si el govern espanyol vol una «negociació real»per poder resoldre el conflicte. El Govern, a més, demana que aquesta via de solució passi per l'amnistia als presos independentistes i l'exercici del dret a l'autodeterminació. Des de Moncloa, per part seva, ha explicat que Sánchez acudeix a la reunió amb la intenció de parlar del «diàleg polític i la regeneració institucional», de finançament autonòmic, d'una millor cooperació, de política social, de l'impuls d'infraestructures i del suport als afectats per les catàstrofes naturals com el temporal Gloria.

tracking