Diari Més

Laboral

L'empresa no pot limitar unilateralment les vacances, segons el Suprem

La Sala reconeix el dret a agafar aquest període de descans a elecció del treballador

La Fiscalia determina que aquest dret «no pot ser» eliminat unilateralment.

L'empresa no pot limitar unilateralment les vacances, segons el SupremPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Suprem ha determinat que una empresa «no pot suprimir, limitar ni restringir unilateralment» les vacances de la seva plantilla sota l'«excusa» de causes organitzatives, quan els empleats hagin pogut disposar lliurement d'elles abans gràcies al seu conveni col·lectiu.

En una sentència coneguda aquest dimarts, la sala social dictamina a favor d'un grup de treballadors fixos discontinus deValorizaFaculties, que presten els seus serveis a la Universitat de Màlaga, als quals reconeix el dret a agafar aquest període de descans a la seva elecció en tractar-se de la condició més beneficiosa.

Segons el relat de fets, fins a 2015, els 161 empleats disposaven de les seves vacances anuals «sense limitació» cap per part de l'empresa; no obstant això, a partir d'aquest any, aquest col·lectiu va veure «limitada aquesta llibertat d'elecció» en ser Valora la que imposava els dies «a la seva conveniència».

Ara la sala avala el criteri de la primera instància i entén que els treballadors, fins a aquest moment, «han gaudit de les seves vacances a la seva elecció, de manera constant, repetida i reiterada en el temps, sense cap limitació».

D'això resulta «la voluntat inequívoca de l'empresa de mantenirestablei permanentment tal condició, que per això s'ha incorporat al nexe contractual», prossegueixen els magistrats, que conclouen que aquest benefici «no pot ser» eliminat unilateralment, seguint així lo defensat per la Fiscalia.

tracking