Diari Més

Tecnologia

Adéu a BlackBerry: l'empresa xinesa TCL no fabricarà més dispositius d'aquesta marca

BlackBerry va decidir deixar de produir mòbils el 2016 per a concentrar-se en altres àrees del negoci

Imatge d'arxiu de diversos dispositius BlackBerry.

Adéu a BlackBerry: l'empresa xinesa TCL no fabricarà més dispositius d'aquesta marcaPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

BlackBerry va marcar una època en els inicis de la telefonia mòbil amb el seu teclat físic i una pantalla de majors dimensions que molts dels seus competidors. Però no ha aconseguit adaptar-se a l'arribada dels telèfons intel·ligents de tecnologia tàctil. La companyia xinesaTCLacaba d'anunciar que deixarà de fabricar i vendre els mòbils de la marca canadenca BlackBerry, sense que se sàpiguen de moment les raons de l'abrupta cancel·lació de l'acord aconseguit el 2016.

«Lamentem compartir que a partir del 31 d'agost de 2020,TCLCommunicationno vendrà mòbils de la marca BlackBerry», va informar la companyia canadenca a través d'un tuit, on es va fer ressò d'un comunicat emès per la signatura xinesa.

L'anunci pot suposar la desaparició definitiva dels telèfons BlackBerry, companyia que en el passat va dominar el segment dels telèfons intel·ligents, però que des de fa anys està en decadència.TCLva assenyalar que «no té drets per a dissenyar, produir o vendre nous mòbils BlackBerry, però continuarà proporcionant suport a l'existent cartera de mòbils inclòs l'atenció al client i el servei de garantia fins al 31 d'agost del 2022».

BlackBerry, que va crear el segment dels telèfons intel·ligentsa principis del segle XXI, va decidir deixar de produir mòbils el 2016, per a concentrar-se en altres àrees del negoci davant l'enfonsament de les vendes per la pressió dels iPhone d'Apple i els telèfons amb el sistema operatiu Android. La companyia canadenca va arribar a finals d'aquest any a un acord ambTCLpel qual aquest fabricant electrònic rebia la llicència per a dissenyar, produir i vendre amb la marca BlackBerry telèfons mòbils.

BlackBerry també va proporcionar aTCLuna versió millorada del sistema Android amb més característiques de seguretat i aplicacions per als mòbils; a canvi,TCLpagava a BlackBerry una quantitat per cada unitat que venia amb la seva marca.

En aquests tres anys,TCLha produït tres mòbils amb la marca BlackBerry, que incloïen el característic teclat físic de la companyia canadenca:KeyOne,Key2iKey2LE.

tracking