Diari Més

Carnaval

Polèmica per la disfressa de bombera que ven Abacus a les seves botigues

Abacus ha demanat disculpes i ha retiral la disfressa de les seves botigues i dels catàlegs

Imatge de les disfresses de bombers que ven Abacus.

Polèmica per la disfressa de bombera que ven Abacus a les seves botiguesBombers per la República

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Bombers per la República ha denunciat a través de Twitter que Abacus posi a la venda una disfressa de bombera, en la qual la versió de nena no porta pantalons sinó que és un vestit. Segons l'entitat el vestit «és un insult a la nostra professió, però sobretot és una manca de respecte i un menyspreu per a totes les dones». El col·lectiu es pregunta perquè la disfressa de bombera que venen als seus establiments no porta pantalons. Els usuaris han mostrat la seva indignació a través de la xarxa social.

L'empresaAbacusha emès un comunicat en el qual «demana disculpes a totes les persones que s'han sentit ofeses». Manifesta també que «en prendre consciència de l'errada comesa amb aquesta referència, hem decidit retirar-la immediatament de totes les nostres botigues, així com el catàleg imprès».Abacustambé ha informat que han procedit a «modificar en la versió digital el model 'bomber' i l'hem emmarcat com unisex amb la descripció 'bomber/a', fet que s'ajusta a la realitat».

Finalment, l'empresa s'ha reafirmat en«la importància de defensar el joc lliure, no sexista i sense estereotips«tal com ha fet sempre».

tracking