Diari Més

Judicial

Jutgen a Madrid una dona que va cobrar la pensió d'un mort durant 33 anys

La Fiscalia demana per a ella sis anys de presó per falsificar el DNI d'un home que va morir el 1980

L'acusada es va aprofitar que el mort no tenia familiars.

Jutgen a Madrid una dona que va cobrar la pensió d'un mort durant 33 anysPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Audiència Provincial de Madrid jutja aquest dilluns a una treballadora social d'un hospital psiquiàtric de Madrid que suposadament va falsificar el DNI d'un mort en 1980 i va cobrar la seva pensió de jubilació per incapacitat absoluta durant 33 anys, motiu pel qual la Fiscalia demana per a ella sis anys de presó.

La Secció 17 de l'audiència madrilenya demana aquesta pena de presó per un delicte de falsedat documental i un delicte continuat d'estafa, així com que indemnitzi a la Seguretat Social amb 205.590,02 euros i pagui una multa de 4.000 euros.

Segons explica el Ministeri Públic en el seu escrit d'acusació provisional, l'any 1980 Joana I.M prestava serveis com a treballadora social a l'Hospital Psiquiàtric Alonso Vega de Madrid on es trobava internat J.P. M., qui va morir el dia 17 de març d'aquest any.

L'acusada va aprofitar que aquest home no tenia familiars per a apoderar-se del seu DNI original i de la seva documentació bancària, amb l'objectiu de percebre ella mateixa la pensió de jubilació per incapacitat absoluta que l'home tenia concedida des de l'1 de febrer de 1977, detalla la Fiscalia.

Per a ingressar els diners, el 23 de desembre de 1981 l'acusada va obrir un compte corrent en Caja Madrid a nom del mort on va domiciliar el pagament de les pensions i des d'on retirava tots els mesos en efectiu els diners ingressats.

No obstant això a partir de 2008 va modificar el seu 'modus operandi' i va falsificar una autorització al seu nom signada aparentment per J.P. M. que li permetia fer-se amb els diners. Inicialment la quantitat que va rebre l'acusada correspon al que avui són 104,16 euros, però l'any 2012 els diners va ascendir a 675,64 euros mensuals i en 2013 a 689,15, de manera que l'acusada va obtenir un total de 205.590,02 euros, segons la Fiscalia.

Al gener de 2013 l'entitat Bankia (abans Caja Madrid) va exigir a l'acusada la presentació d'una Fe de Vida i Estat del mort que l'acusada va obtenir del Registre Civil Únic de Madrid i que va presentar al costat del DNI original i una autorització al seu favor que ella mateixa havia confeccionat imitant la seva signatura.

Finalment va ser detinguda al juliol d'aquest any acusada d'un delicte contra la hisenda pública i falsificació de documents.

tracking