Diari Més

Turisme

Costa Cruceros veta l'embarcament a persones que hagin passat per la Xina en els darrers 14 dies

La companyia diu que vol «garantir al màxim la seguretat» dels turistes i la tripulació

El Costa Victoria ja va estar a la ciutat el 2018, operant de forma regular un creuer de 8 dies.

Costa Cruceros portarà un vaixell més gran en la ruta de 12 dies l'any vinentAnna Ferran

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Costa Cruceros ha vetat l'embarcament als seus vaixells a qualsevol passatger, visitant o membre de la tripulació de qualsevol nacionalitat que hagi passat o visitat la Xina continental en els darrers 14 dies, segons ha informat en un comunicat. La decisió arriba després que la setmana passada un creuer que havia fet escala a Barcelona quedés ancorat a Itàlia amb 6.000 passatgers per la sospita d'un cas de coronavirus, que va acabar donant negatiu.

Costa Cruceros ha afirmat que després que l'Organització Mundial de la Salut (OMS) hagi declarat l'alerta global, ha decidit «reforçar encara més»les mesures preventives per tal de garantir «el màxim de seguretat».

El director general de Costa, Neil Palomba, ha afirmat que mantenen «un contacte constant amb les autoritats sanitàries internacionals i locals per garantir la vigilància i protecció constant». Ha afegit que el seu departament central de serveis mèdics està actualitzant de forma continuada als equips mèdics a bord per tal de garantir que els procediments i les revisions de prevenció ordinària i extraordinària s'apliquen seguint el desenvolupament de qualsevol escenari internacional.

Així, en les darreres setmanes la companyia ja havia inclòs un formulari mèdic que han de completar tots els passatgers embarcats i una revisió mèdica prèvia a l'embarcament amb controls de temperatura per aquells que, per qualsevol motiu, tenen símptomes respiratoris o febre. Si es detecten aquests símptomes, els professionals mèdics valoraran cas per cas per si hi hagués algun viatger o membre de la tripulació que no pogués embarcar.

«La seguretat i la salut dels passatgers és la prioritat número u de Costa Cruceros», ha defensat la companyia, que ha afegit que tots els vaixells tenen personal especialitzat i es pot tenir accés a instal·lacions mèdiques externes.

tracking