Diari Més

Policial

Dos argelians intenten treure 2.180 caixes de tabac de contraban cap a França en cotxes de línia

La Guàrdia Civil les va intervenir a la Jonquera i estan valorades en més d'11.000 euros

Les caixes de tabac intervingudes per la Guàrdia Civil a la Jonquera.

Dos argelians intenten treure 2.180 caixes de tabac de contraban cap a França en dos cotxes de líniaGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha intervingut a la Jonquera (Alt Empordà) un total de 2.180 caixes de tabac de contraban amagades entre els equipatges d'autobusos de línia amb destinació a França. Aquest dimecres a la matinada s'han portat a terme dos registres diferents a l'AP-7 que han permès comissar una mercaderia de procedència desconeguda per valor de més d'11.000 euros. Després de comprovar que el tabac no portava els precintes fiscals corresponents, els agents de la Benemèrita han denunciat els propietaris de les maletes per una infracció administrativa de contraban.
La primera de les inspeccions s'ha fet al voltant de les tres de la matinada a l'autopista en un autobús amb destinació a Montpellier. Després de registrar el maleter del vehicle, els agents han demanat a un dels passatgers que obrís la seva maleta. Es tractava d'un home amb passaport d'Argèlia que hi transportava 1.490 caixes de tabac, sense cap tipus de precinte fiscal, i per valor de 7.600 euros. Pràcticament mitja hora després i en aquest mateix punt, han aturat un segon autocar que provenia de Barcelona en direcció Marsella. Seguint el mateix procediment, han identificat un segon passatger – també d'Argèlia – que portava un total de 690 caixes de tabac valorades en 3.500 euros. En aquest cas, els paquets de tabac tampoc portaven els precintes reglamentaris fiscals.

En presència dels infractors, la Guàrdia Civil ha aixecat les corresponents actes de comís del tabac i ha denunciat els dos homes com a suposats autors d'una infracció administrativa de contraban. Pel que fa a la mercaderia comissada s'ha remès a la Dependència Provincial de Duanes i Impostos Especials de la Jonquera.

tracking