Diari Més

Empresa

PIMEC sosté que un salari mínim català afectaria «la competència de les empreses catalanes»

González creu que el finançament de les autonomies pot ser «confiscatori» però critica «la pujada d'impostos» a Catalunya

Pla mitjà del president de PIMEC, Josep González, i el director de l'Observatori de PIMEC, Modest Guinjoan.

PIMEC sosté que un salari mínim català afectaria «la competència de les empreses catalanes»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de PIMEC, Josep González, ha criticat aquest dimarts la voluntat del Govern d'implementar un salari mínim a Catalunya. En una roda de premsa, González s'ha mostrat a favor de l'augment del salari mínim però ha remarcat que s'hauria de produir a tot Espanya. «No volem valorar si hi ha algunes raons que fan que Barcelona sigui més cara que d'altres, Madrid també és més cara», ha sostingut. En referència al 'dumping fiscal', el president de PIMEC ha assegurat que el finançament de les autonomies pot ser «confiscatori» però ha criticat «la segona pujada d'impostos» a Catalunya.

En una entrevista per a l'ACN, Castellanos va lamentar les crítiques de les patronals catalanes a l'acord de pressupostos en matèria fiscal i despesa en promoció econòmica i els va reclamar «dirigir el seu neguit» cap a Madrid. Davant aquestes declaracions, González ha assegurat que el sistema de les autonomies pot ser «confiscatori» però ha afirmat que no veuen bé l'execució d'una «segona pujada d'impostos».

«Difícilment, amb la situació que tenim, es pot entendre una segona pujada d'impostos», ha assegurat. En qualsevol cas, González també ha reiterat la necessitat de replantejar el finançament de les autonomies.

Per altra banda, el president de PIMEC s'ha posicionat en contra del salari mínim català. En concret, considera que aquesta mesura provocaria una pèrdua de competitivitat de les empreses catalanes respecte a les de la resta de l'Estat.

«No volem valorar si hi ha algunes raons que fan que Barcelona sigui més cara que d'altres. Madrid també és més cara», ha assegurat. En aquest sentit, s'ha referit a les pujades d'impostos i ha insinuat la possibilitat «d'actuar sobre aquests aspectes».

tracking