Diari Més

Societat

Les novetats que presenta la ITV a partir del 20 de maig

La nova inspecció pararà més atenció en l'electrònica dels vehicles

«En 5 anys podrem veure vehicles impulsats per hidrogen de forma habitual circulant per les carreteres», pronostica el director d'EVARM, Xavier Ribas.

Una empresa de Sant Boi crea un prototip de vehicle impulsat per hidrogenPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els vehicles matriculats a partir del 20 de maig de 2018 que vulguin passar la ITV hauran de facilitar les dades tècniques del model del vehicle per tal de realitzar la inspecció. Aquesta mesura s'aplicarà a partir del pròxim 20 de maig i forma part del conjunt de novetats que presenta la nova ITV.

La nova inspecció pararà més atenció en l'electrònica dels vehicles i els centres disposaran dels sistemes necessaris per connectar-se a l'ordinador a bord, i verificar la informació referent a les emissions, la direcció assistida electrònica, els airbags o el sistemaABS.

Aquesta reforma de la ITVa nivell europeupermetrà canviar el centre en el qual es va realitzar l'última ITV, o realitzar la inspecció del vehicle un mes abans de la data de caducitat. A banda, els tècnics d'inspecció estaran millor formats per adequar els seus coneixements i tècniques a les exigències del desenvolupament tecnològic.

tracking