Diari Més

Educació

L'abandonament escolar es va reduir l'any 2019 al 17,3%

Es tracta del nivell més baix des que es tenen dades registrades

Imatge d'arxiu de la façana del Campus Catalunya de la URV

La URV lidera la creació d'un observatori de competència digital docentCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La taxa d'abandonament escolar, percentatge de persones entre els 18 i els 24 anys que han abandonat la seva formació sense haver obtingut el títol de Batxillerat o Formació Professional de grau mitjà, s'ha tancat el 2019 amb el 17,3% enfront del 17,9% de 2018.

Es tracta del nivell més baix des que es tenen dades registrades (2008) i es redueix en prop de 14 punts percentuals en l'última dècada, ha informat aquest dimarts el Ministeri d'Educació i Formació Professional a partir de les dades de les variables educatives de l'Enquesta de Població Activa (EPA) de l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

No obstant això, encara estem per sobre del 15% marcat per l'OCDE per a Espanya en 2020.

El descens de l'abandonament escolar primerenc registrat en els últims onze anys es deu, principalment, «a l'increment de la població que ha completat la segona etapa d'Educació Secundària a Espanya en aquest període (un augment de 14,3 punts percentuals)», ha explicat el departament que dirigeix Isabel Celaá.

Per sexes, les dades reflecteixen que el 13% de les dones, de 18 a 24 anys, han abandonat el sistema educatiu de manera prematura l'any 2019, davant del 21,4% pel que fa als homes.

Aquests resultats indiquen una disminució de l'abandonament escolar en un 1% en el cas de les dones i del 0,3% en el dels homes respecte a l'any anterior.

D'altra banda, el 44,7% de la població entre 30 i 34 anys ha aconseguit el nivell d'Educació Superior (FP de grau superior o estudis universitaris), la qual cosa suposa el valor màxim de la sèrie històrica i continua així per sobre del punt de referència europeu del 40% per a l'any 2020.

Per sexes, del total de la població de dones en aquest grup d'edat, el 50,8% ha aconseguit aquest nivell educatiu, enfront el 38,5% dels homes.

pel que fa a l'indicador de formació permanent, els resultats assenyalen que el 10,6% de la població entre 25 i 64 anys ha seguit algun tipus de formació en l'últim mes.

Aquesta xifra suposa 0,2 punts més que la registrada l'any anterior. Les dones també lideren aquest índex, situant-se en el 11,7%, una mica més de dos punts superior a la dada dels homes.

tracking