Diari Més

Salut

Es confirma el primer cas de coronavirus a Alemanya

El pacient no havia viatjat a Xina i es va contagiar d'una dona procedent de Xangai

El coronavirus de Wuhan ha causat almenys 106 morts.

Es confirma el primer cas de coronavirus a AlemanyaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer cas decoronavirusconfirmat a Alemanya aquest dilluns és un contagi entre humans, el primer a Europa. El pacient s'ha contagiat d'una dona que havia viatjat de Xangaial país, segons informa AFP.

Es tracta d'un home de 33 anys del districte deStarnberg, a l'estat de Baviera, que està infectat amb elcoronavirusdeWuhan, el primer cas registrat a Alemanya, segons van informar última hora d'aquest dilluns el ministeri de Salut regional.

La portadora és una dona de Xangai que «va començar a sentir-se malament al vol de retorn a casa, el 23 de gener», va explicarAndreasZapf, del departament de Sanitat de Baviera.

Quant al pacient, el Ministeri de Sanitat alemany ha explicat que es troba aïllat i rebent tractament mèdic. Les persones amb les quals va tenir contacte estan «ben informades sobre possibles símptomes, mesures d'higiene i rutes de transmissió», han assegurat. Calculen que hi ha almenys 40 persones sota control.

Però, segons informen mitjans alemanys, l'home, en sentir-se bé, se'n va anar a treballar. Per això, les autoritats ara estan reconstruint amb «qui més va tenir contacte».

Per l'altre costat, també estan buscant a les persones que hagin tingut contacte amb la dona xinesa infectada (que va estar a Alemanya del 19 al 23 de gener).

Almenys 106 morts a la Xina pel brot

ElcoronavirusdeWuhan, ciutat Xinesa epicentre del brot registrat a principis de gener, ha causat almenys 106 morts a tot el país, així com més de 2.744 infectats, segons les autoritats.

Per ara, a Europa només s'havien confirmat casos a França (tres), encara que també en països com els EUA, Tailàndia, Austràlia, Singapur, Malàisia, Taiwan, Corea del Sud, el Japó, Vietnam, el Canadà i Nepal.

tracking