Diari Més

Societat

Correus va repartir més de 2 milions de paquets a Tarragona al llarg del 2019

En algunes jornades concretes l'empresa pública va arribar a repartir més d'un milió de paquets a Catalunya

Imatge d'una furgoneta de Correus

Els Mossos alerten d'un nou frau que fa servir el nom de CorreusEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Correus va repartir més de 19,2 milions de paquets a Catalunya al llarg del 2019, segons ha fet públic l'empresa pública aquest dimarts. La demarcació de Barcelona és el territori on es van registrar més enviaments, amb 13,7 milions d'entregues, seguida de Girona, on es van distribuir 2,1 milions d'objectes. Amb una xifra similar ha tancat l'any les comarques de Tarragona, on es van registrar 2,02 milions d'enviaments. Per últim hi ha la demarcació de Lleida, on s'han repartit 1,3 milions de paquets. En total, Correus ha gestionat 129,3 milions d'enviaments a tot l'Estat. La filial de paqueteria urgent, Correus Express, ha enviat 67,24 milions de paquets, un 14% més que el 2018.

En algunes jornades concretes de l'any, l'empresa pública va arribar a repartir més d'un milió de paquets, una xifra rècord.

Pel que fa a l'origen i destí dels enviaments a l'Estat, el 82,5% són enviaments nacionals i el 17,5% són enviaments internacionals, procedents de la Xina, Japó, Europa i dels Estats Units o dirigits al mercat europeu i asiàtic.

El creixement de les dades d'enviament de Correus es deu, apunta l'empresa pública, a l'increment sostingut del comerç electrònic a Espanya, que creix a un ritme del 20% anual en els últims tres anys, segons dades de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC).

Al llarg del 2019, el grup Correus s'ha mantingut com el principal operador logístic de la distribució d'aquesta categoria d'enviaments, amb més del 45% de les entregues realitzades a l'Estat.

tracking