Diari Més

Societat

Una cinquantena de persones crema contenidors i talla la Gran Via en contra de la retirada de l'acta de diputat a Torra

Els Bombers de Barcelona han hagut d'apagar diverses barricades enceses

Un contenidor crema en el marc d'una protesta contra la retirada de l'acta de diputat al president de la Generalitat, Quim Torra.

Una cinquantena de persones crema contenidors i talla la Gran Via en contra de la retirada de l'acta de diputat a TorraACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cinquantena de persones que protesta des del parc de la Ciutadella per la retirada de l'acta de diputat al president de la Generalitat, Quim Torra, ha tallat la Gran Via cap a dos quarts de vuit del vespre d'aquest dilluns. Pel camí els manifestants han cremat diversos contenidors o bé n'han llençat al mig del carrer per bloquejar el pas. També han llançat pedres a un cotxe de la Guàrdia Urbana i diversos objectes a les unitats de la Brigada Mòbil (Brimo) dels Mossos d'Esquadra que segueix els esdeveniments. El trajecte ha tingut una primera aturada a la plaça Urquinaona, on s'han encès diverses barricades fetes amb contenidors. Després d'una estona ha continuat pels carrers Pau Claris i Casp, on s'han seguit llençant contenidors a terra. Els Bombers han apagat diverses barricades a Urquinaona.

Mentre eren aturats a Urquinaona s'han encès tres o quatre contenidors. Els Mossos han avisat els concentrats, molts d'ells encaputxats, que hi hauria càrregues si es persistia en aquesta actitud, i ha estat aleshores quan la cinquantena de manifestants han seguit el trajecte cap a la Gran Via. Els Mossos no han arribat a carregar en cap moment.

L'escena s'ha repetit en aquest punt que, a més, han tallat al trànsit. També s'han cremat alguns contenidors. Quan els Mossos s'han acostat als manifestants per demanar-los que desistissin d'aquesta actitud, els concentrats han marxat, i la policia tampoc ha hagut d'actuar. Els Bombers de Barcelona també han accedit a aquest punt per apagar les flames.

A través de les xarxes socials s'ha anunciat que es desconvocava la protesta, però la cinquantena de persones han seguit a l'entorn de la Gran Via enmig del desplegament policial que la controlava.

També hi ha hagut corredisses i seguiment dels Mossos durant la dispersió cap a la zona de Passeig de Gràcia, que també ha estat tallada al trànsit durant uns moments sense més conseqüències.

Els Mossos han practicat algunes identificacions, que han provocat que la cinquantena de persones es concentressin al punt on la policia retenia els identificats.

tracking