Diari Més

Política

Torrent atura de nou el ple perquè la Mesa debati una reconsideració de JxCat per la seva proposta sobre Torra

Els membres rebutgen la petició i Cs aprofita per protestar per l'admissió a tràmit de la resolució de Junts per Catalunya

Pla mitjà del president del Parlament, Roger Torrent.

Torrent atura de nou el ple perquè la Mesa debati una reconsideració de JxCat per la seva proposta sobre TorraACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Parlament, Roger Torrent, ha aturat de nou el ple del Parlament per convocar i reunir la Mesa de la cambra. JxCat havia fet una petició de reconsideració perquè la seva proposta de desautoritzar el secretari general del Parlament i deixar sense efecte les seves instruccions sobre la retirada de l'escó de Torra fos tinguda en compte i votada a la Mesa. Al matí, el vicepresident de la cambra, Josep Costa, ha demanat que aquesta fórmula seva fos com a mínim votada a la Mesa, però els membres han considerat que el tràmit amb el text del secretari general era purament administratiu i que la petició de JxCat no tenia sentit que es votés. Aquesta manera de procedir al matí ha fet que no hi hagi un acord concret de la Mesa sobre la proposta i per això s'ha desestimat la petició de reconsideració, atenent que no hi havia cap decisió per revocar.
A la mateixa Mesa, però, Cs ha aprofitat per protestar per l'admissió a tràmit que Torrent ha fet com a president de la proposta de resolució que JxCat ha anunciat i presentat per intentar defensar Torra i el seu escó. La Mesa ha validat l'admissió de Torrent i ha barrat el pas a les protestes de Cs.
tracking