Diari Més

Esports

Kobe Bryant, una de les seves filles i altres 7 persones moren en un accident d'helicòpter

Experts creuen que la boira va poder causar l'incident

Kobe Bryant a una foto d'arxiu.

Mor Kobe Bryant a un accident d'helicòpterNBA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'exjugador de bàsquet KobeBryant;GiannaMaría, una de les seves quatre filles; i altres set persones van morir aquest diumenge en estavellar-se l'helicòpter en el qual viatjaven en una zona remota de la ciutat deCalabasas, a uns 50 quilòmetres al nord-oest de Los Angeles, van informar autoritats d'aquest comtat.

Versions inicials van anunciar en principi queBryant, de 41 anys i la seva filla de 13 anys coneguda com 'Gigi'viatjaven amb tres persones més cap a la 'MambaAcademy', un centre d'entrenament per a joves esportistes que el propi jugador va inaugurar el 2018.

Les primeres investigacions del sinistre i les seves causes van permetre precisar que la llista de passatgers i tripulació de l'aeronau abans de l'enlairament certificava els noms de nou persones, va informar hores després en conferència de premsa Alex Villanueva, agutzil del comtat de Los Angeles.

L'exjugador de Los Angeles Lakers viatjava habitualment en el seu helicòpterSikorskyS-76, que ahir va partir cap a les 09.00 hora local (17.00 GMT) sota una intensa boira des del Comtat d'Orange, on vivia.

Gairebé una hora després, segons testimonis, l'aeronau es va precipitar sobre una muntanya i es va veure envoltada en flames.

DarylOsby, cap de Bombers del Comtat de Los Angeles, va indicar que a les 9.57 hores (17.57 GMT) van atendre una trucada d'emergència que reportava l'accident i que en arribar, els paramèdics van comprovar que no hi havia supervivents.

Va afegir que les restes de l'aparell estaven en flames i que el foc va ser «molt difícil d'extingir» per la presència de magnesi, que reacciona amb l'oxigen i l'aigua.

«Lamentablement -va emfatitzar-, es va determinar que tots van morir. Els bombers van treballar per extingir el foc», mentre que la Junta Nacional de Seguretat el Transport i l'Administració Federal d'Aviació dels EUA va acotar la zona per a la seva investigació.

El doble guanyador de l'or olímpic a Pequín 2008 i Londres 2012 estava casat amb VanessaLaniei tenia quatre filles: Natalia,Gianna,Biancai la nounadaCapri.

El van anomenar la 'Mambanegra', aquella serp de picada mortal, perquè quan jugava vessava verí pur que paralitzava als seus rivals i ventava el ritme demolidor dels Lakers, amb els quals va guanyar cinc anells (2000, 2001, 2002, 2009 i 2010) i va anar 18 vegades a l''AllStar'.

Nascut a Filadèlfia fa 41 anys,Bryantva abandonar el bàsquet quatre anys enrere i amb això va deixar dues dècades d'història.

En el seu començament va ser triat en la primera ronda del draftde 1996, va guanyar cinc anells de la NBA, dos premis al jugador més valuós (MVP) de les finals de la NBA i va ser l'MVP de la lliga en 2008.

Va collir amors, tempestats i odis, però ningú va resultar indiferent a la seva figura, ni va gosar formular cap crítica a la seva forma molt física de jugar.

L'equipangelinoli va fer un homenatge sense antecedents en retirar els números 8 i 24 que va lluir en les seves samarretes.

Experts creuen que la boira va poder causar l'accident

El portaveu del Departament de Policia de Los Angeles,JoshRubenstein, va assenyalar que la Divisió de Suport Aeri del departament va decidir que els seus helicòpters romanguessin a terra al matí a causa de les condicions de boira i que no van volar fins a la tarda.

Mentre la Junta Nacional de Seguretat del Transport va enviar un grup d'investigadors especialistes en accidents, va anunciar Christopher O'Neil, portaveu de la Junta.

Per part seva,KurtDeetz, unexpilot d'IslandExpressHelicoptersque solia transportar aBryanten aquest mateix helicòpter, va recordar que les condicions climàtiques aVanNuyseren dolentes el diumenge al matí. Va agregar la nau estava en perfectes condicions i que l'accident va ser causat probablement pel mal temps i no per problemes mecànics.

«La probabilitat d'una fallada en un bimotor, en aquest model d'helicòpter, simplement no succeeix», va valorarDeetz.

Homenatge a les xarxes socials

Impactats, figures de l'esport, no sols del bàsquet, van parar per a retre homenatge aBryanta través de les xarxes socials.

Un dels més grans jugadors de lahisoriade la NBA i de Los Angeles Lakers,KareemAbdul-Jabbar, va retre homenatge al seu successor amb un elogi emotiu de la seva condició personal.

Un altre astre assenyalat pels experts com a decisiu en el creixement professional deKobe,ShaquilleO'Neal, va emocionar als seus seguidors amb les seves paraules de desconsol per la pèrdua de la seva «nebodaGigi», el seu «amic, germà, soci», i els altres ocupants de l'helicòpter.

«T'estimo i sempre em faràs falta», va escriure 'Shaq'.

Pau Gasol va admetre estar «més que destrossat» en assabentar-se de la notícia de la defunció del seu amicKobeBryant, al qual considera el seu «germà gran».

«Més que destrossat...el meu germà gran, no puc, no puc creure-ho» va escriure al seu compte oficial de Twitter el pivot català, que va coincidir durant diverses temporades ambKobeBryanta Los Angeles Lakers.

Hores després de conèixer-se la notícia,UsainBolt, el més gran velocista de la història, no donava crèdit.

Els argentins ManuGinóbili, LuisScolai Diego Maradona es van declarar «devastats» amb la notícia.

Ginóbili, que va brillar alsSpursi tenia una gran relació ambBryant, que havien forjat en les èpoques on van ser rivals en els encreuaments entre Sant Antonio i Los Angeles Lakers, va escriure 'Devastated'(Devastat) al seu compte de Twitter.

L'última trobada de tots dos havia estat a la semifinal i final de l'últim Mundial a la Xina, onKobeva ser emblema i Manu un dels convidats d'honor.

L'actual capità de la seleccióAlbicelestesubcampiona del món, LuisScola, va escriure des de Milà: «No ho puc creure... Em sento igual de malament que si hagués mort algú de la meva família... Que dia de merda».

«Se'n van tots els bons. Lamento també la defunció de la seva filla i dels tripulants de l'helicòpter. A reveure, llegenda», va manifestar Diego Maradona al seu compte d'Instagram.

LionelMessi també va expressar el seu dolor i va agrair haver conegut aKobeBryant.

«No tinc paraules... Tot el meu afecte per a la família i amics deKobe. Va ser un plaer coneixe'l i compartir bons moments junts. Se'ns va un geni com a pocs», va declarar Messi des del seu compte d'Instagram juntament amb una foto de la llegenda dels Lakers.

El món de la política, encapçalat pel president Donald Trump i el seu predecessor en el càrrec Barack Obama, també ha fet sentir aquest diumenge el seu dolor i ofert el seu condol per la tràgica mort delexescoltade Los Angeles Lakers.

A aquests noms il·lustres es van sumar estrelles de Hollywood i celebritats del món de l'espectacle dels Estats Units, entre altres.

tracking