Diari Més

Política

Sánchez portarà la transició ecològica a la propera conferència de presidents autonòmics

Defensa Ábalos per la reunió amb la vicepresidenta veneçolana: «Va evitar una crisi diplomàtica»

Pedro Sánchez observant els desperfectes ocasionats pel temporal des d'un helicòpter.

Sánchez portarà la transició ecològica a la propera conferència de presidents autonòmicsLa Moncloa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president espanyol, Pedro Sánchez, ha explicat aquest dissabte que durà la transició ecològica a la conferència de presidents autonòmics que preveu convocar aquest any. En declaracions a la premsa després de visitar municipis valencians afectats pel temporal dels darrers dies, Sánchez ha anunciat que la crisi climàtica serà damunt de la taula de la següent conferència de presidents i que així ho anirà informant als diversos líders autonòmics en les reunions que vol mantenir-hi «durant els propers mesos. Estem parlant de vides humanes i de seguretat», ha advertit.
Sánchez vol «alinear»les polítiques públiques «des del govern d'Espanya fins a l'últim dels ajuntaments» perquè l'emergència climàtica és «cada vegada més present». «Tant els ajuntaments com les comunitats autònomes com el govern d'Espanya i la Unió Europea han de ser conscients que la realitat climatològica està canviant»i que cal adaptar les polítiques públiques. «La resposta ha de ser cooperativa i per això és molt important que aquests temes siguin a la conferència de presidents que celebrarem aquest any», ha insistit.

També s'ha referit a les queixes de l'oposició pel fet que el ministre de Transports, José Luis Ábalos, es trobés amb la vicepresidenta de Veneçuela, Delcy Rodríguez, durant una escala de la mandatària veneçolana a Madrid. «Té tot el meu recolzament i estima», ha dit, i ha garantit que «va evitar una crisi diplomàtica»amb el país sud-americà.

tracking