Diari Més

Borrasca Gloria

El temporal deixa al voltant de 300 litres per metre quadrat a les Terres de l'Ebre

El pla Inuncat passa a estat d'emergència per l'arribada d'un nou front de tempestes

Pla general de les onades sobrepassant el moll pesquer del port de l'Ampolla.

moll pesquer port de l'Ampolla, onadesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El temporal Gloria ha deixat al voltant de 300 litres per quadrat des de diumenge en diversos punts del Vallès Oriental, les comarques gironines i les Terres de l'Ebre. A Arbúcies (Selva) s'han acumulat 315 litres; al Puig Sesolles (Vallès Oriental) s'han recollit 303; a Lliurona (Alt Empordà) s'ha arribat als 298 litres per metre quadrat; a Sant Esteve de Palautordera s'han quedat de moment en 288, i a Horta de Sant Joan se n'han acumulat 284. Són dades des de diumenge fins aquest dimecres a les 10 del matí proporcionades pel Servei Meteorològic de Catalunya.

Protecció Civil ha informat que el pla Inuncat ha passat a estat d'emergència per l'arribada d'un nou front de tempestes cap a la tarda. La previsió és que la pluja entri pel litoral i escombri fins al nord-est de Catalunya, amb increments d'acumulació d'aigua en diferents punts.

Protocol del Govern

El Govern posarà en marxa un protocol per donar una resposta coordinada per donar resposta als efectes del Gloria una vegada acabi la situació d'emergència. En una entrevista a TV3, la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha explicat que s'activarà un protocol per gestionar la postemergència conjuntament amb territori amb l'objectiu de recuperar la normalitat com més aviat millor. Budó s'ha mostrat prudent i ha dit que primer cal que acabi el temporal i avaluar els danys, però ha avançat que «probablement hi ha alguna zona» que es podria declarar zona catastròfica. En aquest cas, ha assegurat que el Govern intercediria amb el govern espanyol.

Budó ha explicat que el president de la Generalitat, Quim Torra, es trasllada aquest matí al Delta de l'Ebre, una de les zones més afectades. I ha fet una crida a la població perquè segueixi les recomanacions de Protecció Civil.

tracking