Diari Més

Tecnologia

WhatsApp deixarà de funcionar en milions de mòbils des del Gener de 2020

Els mòbils amb Windows Phone, Androids a,b sistema 2.3.7 o anterior i iPhone amb iOS 8 o anterior no podran fer servir l'aplicació

Milions de mòbils ja no podran fer servir l'aplicació de missatgeria instantània

WhatsApp deixarà de funcionar en milions de mòbils des del Gener de 2020

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'aplicació de missatgeria WhatsApp ha anunciat que deixarà de funcionar en milions de telèfons mòbils a partir de gener de 2020. Així ho ha comunicat la companyia, en indicar que «a partir del 31 de desembre de 2019, no podràs continuar usant WhatsApp en cap dispositiu amb sistema operatiu WindowsPhone». L'aplicació ja va deixar d'estar «disponible en MicrosoftStoredes de l'1 de juliol de 2019». Des de WhatsApp assenyalen que el canvi és «necessari» per a garantir la seguretat dels usuaris, als qui recomana actualitzar els telèfons mòbils a l'última versió disponible del sistema operatiu.

WhatsApp ha indicat que en certes plataformes no serà possible crear nous comptes o tornar a verificar les ja existents. Encara que «si ja uses WhatsApp, podràs continuar fent-ho» tenint en compte que en Android amb sistema operatiu 2.3.7. o anterior i en iPhone ambiOS8 o anterior, només podràs fer-ho «fins a l'1 de febrer de 2020». «Pel fet que ja no estem desenvolupant l'aplicació per a aquests sistemes operatius, algunes de les funcions podrien deixar de funcionar en qualsevol moment», afegeix l'empresa en el seu comunicat. «Aquests mòbils han format part important de la nostra història però ja no ofereixen les capacitats necessàries per a incorporar les noves prestacions de la nostra app», asseguren.

Models en els quals deixarà de funcionar l'aplicació

Els telèfons mòbils que usin el sistema operatiuiOS8 o anterior es quedaran sense poder utilitzar WhatsApp. Això és, els iPhone 6 i iPhone 6 Plus, així com els iPhone 5, iPhone5si iPhone5c, poden continuar utilitzant-la sempre que actualitzin a la versió deiOS9. Per aliPhone4S, només aquells capaços d'actualitzar aiOS9 podran continuar utilitzant WhatsApp. Els iPhone 4 i models anteriors seran els que no podran usar-la al no haver-hi actualització a aquest sistema operatiu.Quant a Android, tots aquells terminals que tinguin un sistema operatiu anterior a la versió 4.0.3, conegut comIceCramSandvitx, ja no podran utilitzar WhatsApp. D'altra banda, la companyia sí que donarà suport de moment a alguns models de telèfons amb sistema operatiuKaiOS2.5.1 o posterior, inclosos els dispositiusJioPhoneiJioPhone2.

Novetats de WhatsApp

L'aplicació de missatgeria instantània ha anunciat algunes novetats per a la nova versió. Entre elles, un navegador d'internet dins de WhatsApp, un sistema de cerca avançada en les converses, la possibilitat d'escoltar notes de veu sense entrar en el missatge, la identificació dels perfils amb un codiQR, una nova manera fosca per a l'estalvi de bateria, la funció de missatges que s'autodestrueixen i una col·lecció de filtres fotogràfics, similars als que existeixen en Instagram, integrats en l'aplicació.

tracking