Diari Més

Sanitat

Catalunya incorpora la nova vacuna antimeningocòccica a sisè de primària

Serà la substituta de la antimeningocco C conjugada que s'administrava a la mateixa edat

LEs

vacunes, vacunaPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Conselleria deSalutha modificat enguany el Calendari de Vacunacions Sistemàtiques per a incorporar una nova vacuna: laantimeningocócicaconjugada tetravalent (MACWY), que s'administrarà a alumnes d'entre 11 i 12 anys.

Aquesta nova vacuna substitueix laantimeningococoC conjugada, que també s'administrava als nens que cursen sisè de primària.

Salutha informat que també s'administrarà una dosi de la nova bovinaMACWYals adolescents de segon de l'ESO durant el tercer trimestre escolar, durant dos anys, per a intentar protegir a més joves.

A mitjan any, en els centres de salut també es durà a terme una campanya de vacunació de la nova vacuna de joves de 15 a 18 anys.

Aquesta nova vacuna no afecta l'administració de la bovinaantimeningococoC als bebès de 4 i 12 mesos, que es manté, ha puntualitzat el departament.

Les vacunes a Catalunya no són obligatòries, "però és important que tots els nens i adults estiguin vacunats per a evitar malalties i les seves complicacions", ha argumentatSaluten un comunicat.

La introducció de la nova vacuna es va recordar al març del 2019 en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut i compta amb el vistiplau del Consell Assessor de Vacunacions del departament deSalut.

Amb les vacunes incloses en el calendari es prevenen cada any més de 32.000 casos de malalties que afectaven els nens fa només 25 anys, segons les dades de Salut.

tracking