Diari Més

Llibertat sota fiança de 30.000 i 15.000 euros per als dos últims CDR empresonats

Al desembre ja van sortir els altres cinc

Dos agents de la Guàrdia Civil s'emporten un detingut a Sabadell en el marc de l'operació que ha acabat amb nou membres de CDR arrestats.

El jutge de l'Audiència envia a presó sense fiança els set membres dels CDR acusats de terrorismeACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Audiència Nacional ha decidit deixar en llibertat sota fiança de 30.000 i 15.000 euros els dos últims CDR empresonats per terrorisme, Jordi Ros i Germinal Tomàs, segons han informat fonts de la seva defensa. Al desembre ja van sortir els altres cinc empresonats per l'operació Judes. Alerta Solidària demana col·laboració a la ciutadania per reunir els diners necessaris perquè Ros i Tomàs puguin quedar en llibertat. L'operació Judes es va efectuar abans de la sentència del procés i es va saldar amb la detenció de nou persones –set de les quals van ingressar a presó-, acusades de pertinença a organització terrorista, estralls en grau de conspiració i fabricació i tinença d'explosius.

García Castellón afirma a les dues interlocutòries que «considera que ha de modificar-se la situació personal» dels dos investigats «en atenció, fonamentalment, a les seves circumstàncies personals», posades de manifest per les defenses. A banda de les fiances, el magistrat ordena l'obligació de comparèixer cada setmana al jutjat de guàrdia més proper als seus domicilis, la prohibició de sortir de territori espanyol, la retirada de passaport i l'obligació de senyalar un domicili a efectes de notificacions i citacions.

El magistrat considera que la «situació d'arrelament» de tots dos justifica la llibertat sota fiança i addueix el fet que tots dos ostentin «un domicili concret», en el qual en el cas de Tomàs «resideix la dona i els fills de l'investigat», i en el de Ros «la seva actual parella». A banda, remarca que Tomàs té «una feina prop del seu domicili» i Ros «l'expectativa d'ostentar-ne» i els dos compten amb «una xarxa social i familiar consolidada».

Tanmateix, el jutge instructor manté que tots dos formaven part del «nucli productor» de l'ERT (Equip de Resposta Tàctica). A la interlocutòria sobre Tomàs, diu que la investigació «permet acreditar la participació de Germinal Tomàs en la manipulació, confecció i preparació de substàncies amb la finalitat de ser convertides en compostos explosius i incendiaris». I diu que «seria una peça clau en l'èxit del pla delictiu».

Pel que fa a Ros, diu que té un «paper rellevant en la confecció d'artefactes explosius i en la coordinació amb la resta de membres del denominat ERT» i que compra i s'interessa per «substàncies químiques considerades precursores d'explosius i material per al seu tractament».

Alerta Solidària demana col·laboració a la ciutadania per reunir els diners necessaris perquè Ros i Tomàs puguin quedar en llibertat. L'operació Judes es va efectuar abans de la sentència del procés i es va saldar amb la detenció de nou persones –set de les quals van ingressar a presó-, acusades de formar part d'ERT (Equip de Resposta Tàctica), «una organització amb una estructura jerarquitzada que pretén instaurar la república catalana per qualsevol via, incloses les violentes».

tracking