Diari Més

Cs acusa els independentistes de «manipular» la decisió del TJUE: «Immunitat no es impunitat»

Arrimadas recorda que Junqueras està condemnat per delictes «molt greus»

La líder de Cs, Inés Arrimadas, ensenya un cartell des del faristol del Parlament, durant la seva última intervenció al ple de la cambra.

Arrimadas diu adéu al Parlament exhibint el cartell d'una pintada al carrer de casa sevaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El diputat de Cs Nacho Martín Blanco ha acusat els independentistes de «manipular» la decisió del Tribunal de Justícia de la Unió Europa (TJUE). «Deixi'n d'institucionalitzar la mentida i confondre la gent», ha reclamat des del faristol del Parlament. I és que, segons Martín Blanco, la victòria que celebren els independentistes «no servirà de res» i ha qualificat de «ridícul» que vulguin passar a la seva «parròquia» la decisió de l'alt tribunal de Luxemburg com una «bufetada a l'estat de dret espanyol». «Immunitat no és impunitat», ha defensat per després referir-se a Junqueras com un «criminal condemnat per sedició i malversació».

La intervenció de Nacho Martín Blanco ha provocat la insòlita imatge de diputats independentistes i de Cs aixecats del seu escó i aplaudint. El TJUE ha avalat que Junqueras tenia immunitat i diu que si el Suprem el volia mantenir en presó provisional, havia de sol·licitar a l'Eurocambra la «suspensió» de la immunitat.

Arrimadas reivindica la reforma de l'euroordre

La líder de Cs, Inés Arrimadas, per la seva banda, ha reivindicat aquest dijous una reforma del sistema de l'euroordre després que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) s'hagi pronunciat a favor de a immunitat del líder d'ERC, Oriol Junqueras. Arrimadas, que ha reaccionat a les primeres informacions assegurant que «és tot molt interpretable», ha recordat que Junqueras està condemnat per delictes «molt greus». Ara, ha dit en una entrevista a Antena 3, «és molt important que reforcem l'euroordre perquè el que ha passat amb Puigdemont no hagués hagut de passar si Europa fos més forta» i cal que «els que estan perseguits a Espanya puguin venir a donar la cara davant de la Justícia».

tracking