Diari Més

'Dolor y Gloria', preseleccionada als Òscar com a Millor pel·lícula internacional

La pel·lícula de Pedro Almodóvar passa el tall de les 10 escollides entre 91 candidates de tot el món

El rodatge de 'Dolor y gloria' amb Pedro Almodóvar.

'Dolor y Gloria', Pedro Almodóvar, OscarsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dolor y Gloria, de Pedro Almodóvar, ha sigut preseleccionada entre les 10 candidates a l'Òscar a la Millor pel·lícula internacional per l'Acadèmia de Hoollywood. El film, protagonitzat entre altres per Antonio Banderas, ha passat el primer tall entre les 91 cintes elegibles, i ara queda a l'espera de les nominacions que s'anunciaran després de la gala dels Globus d'Or (on ja ha estat nominada en la mateixa categoria), al gener. Amb Dolor y Gloriahan quedat preseleccionades la francesa Els Miserables, Corpus Chrisiti(Polònia), Parásitos(Corea del Sud), El pájaro pintado(República Txeca), Beanpole(Rússia) o Atlantics(Senegal), Truth and Justice(Estònia), Those who remained(Hongria) i Honeyland(Macedònia).

La candidata espanyola als Òscar segueix viva en la cursa per obtenir l'estatueta a la Millor pel·lícula internacional (anteriorment, Millor pel·lícula de parla no anglesa) de la 92a edició dels premis de l'Acadèmia de Hollywood, que es lliuren el proper 9 de febrer de 2020.

Així, Pedro Almodóvar torna a tenir opcions de repetir l'èxit obtingut amb la pel·lícula Todo sobre mi madre, que l'any 2000 es va alçar amb el guardó. De moment, Dolor y Gloriaja s'ha situat entre les deu cintes estrangeres de la shortlist(les preseleccionades) de l'Acadèmia, i resta a l'espera de les nominacions definitives de les candidates, que s'anunciaran al gener.

La pel·lícula d'Almodóvar ja ha guanyat diversos guardons, de moment en reconeixement al paper d'Antonio Banderas (Premi al Millor actor als Premis Europeus de Cinema, entre altres). A banda, és la segona cinta amb més nominacions en la propera edició dels Premis Goya, amb un total de 16 entre les quals Millor direcció i Millor pel·lícula. El film també està doblement nominada als XII Premis Gaudí.

tracking