Diari Més

Judicial

Un jutge retira un deute de 153.000 euros a un matrimoni de Gijón per ser pensionista

L'home té una incapacitat permanent absoluta per la qual rep una pensió amb la qual manté a la seva família

Imatge d'arxiu d'una parella d'avis.

Un jutge retira un deute de 153.000 euros a un matrimoni de Gijón per ser pensionistaPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un jutge de Gijón ha exonerat a un matrimoni del pagament dels 153.000 euros que havia contret com a deute en aplicar la Llei de Segona d'Oportunitat davant la impossibilitat de retornar els diners als creditors amb la pensió del marit com a única font d'ingressos.

L'home té una incapacitat permanent absoluta per la qual rep una pensió amb la qual es mantenen ell, la seva dona, el seu fill i destina una part dels diners per a ajudar econòmicament a la seva mare.

Per problemes personals, a poc a poc va començar a endeutar-se fins que, en arribar a aconseguir els 153.000 euros, es va veure atabalat i va decidir demanar l'assessorament del despatx de l'advocat Javier Dapena Álvarez-Hevia.

El lletrat ha assegurat que va decidir recomanar al matrimoni que tenia règim de guanys que, davant la seva situació d'insolvència, acudís a la Llei de Segona Oportunitat, o acord extrajudicial de pagaments, per a instar el concurs, després del fracàs de l'acord plantejat als creditors.

El matrimoni va instar el concurs de creditors i el titular del Jutjat de Primera Instància número 1 de Gijón ha acordat l'exoneració definitiva de tot el passiu que tenia en una interlocutòria, datada el passat dia 12 de desembre, en considerar que compleix els requisits de l'article 178 bis de la Llei Concursal.

El jutge estima que, entre altres, es donen els pressupostos requerits a l'ésser el deutor una persona física, concloure el concurs per insuficiència de massa activa, el seu caràcter fortuït i l'absència de condemna penal en els 10 anys anteriors a la declaració de concurs.

L'advocat ha explicat que, després de conèixer que el benefici és definitiu, el matrimoni està «tremendament feliç», perquè en eximir-li del pagament del deute és com si «naixés de nou».

tracking