Diari Més

Societat

La Llista Robinson, un servei per bloquejar i reduir la publicitat no desitjada

No té cap cost per als ciutadans i un cop inscrits al cap de dos mesos es deixa de rebre informació no autoritzada

L'acusada va enviar milers de missatges a la xicota de la seva exparella.

S'enfronta a la presó per assetjar amb 4.000 whatsapps i 500 trucades la xicota de la seva exparellaPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La LlistaRobinson, un servei gratuït que serveix per bloquejar i reduir la publicitat no desitjada, ja ha superat el milió de registres a Espanya. Amb l'entrada en vigor del reglament europeu de protecció de dades i la llei espanyol, el nombre d'altes en el servei han augmentat.

Al 2017 es van donar d'alta gairebé 60.000 persones, mentre que en 2018 ho van fer més de 250.000; al 2019 s'espera arribar a unes 280.000.

Aquest servei, que existeix des de fa 26 anys, no té cap cost per als ciutadans i en apuntar-se s'ha d'indicar per quins mitjans no es vol rebre informació: telèfon, correu postal, correu electrònic o per missatges de text (SMS) o multimèdia (MMS). Un cop inscrits el servei entra en funcionament al cap de dos mesos.

Este està pensat per evitar que empreses amb les quals l'usuari no ha tingut relació puguin enviar publicitat. La

LlistaRobinsonpermet, en el cas del canal telefònic, bloquejar a una companyia perquè, almenys, no faci trucades comercials.

D'acord amb el que s'estableix en la Llei orgànica de Protecció de Dades Personals i garantia de drets digitals de 5 de desembre de l'any passat, una empresa ha de consultar la LlistaRobinsonsempre que vagi a realitzar campanyes publicitàries per a destinataris dels quals no hagi obtingut el consentiment.

tracking