Diari Més

Successos

Mor a Bilbao l'home que havia estat infectat amb la ràbia després de ser mossegat per un gat al Marroc

L’home estava ingressat a l’hospital de Cruces-Barakaldo i dimarts es va confirmar que patia ràbia humana

Imatge d'arxiu de l'hospital de Cruces-Barakaldo.

Mor a Bilbao l'home que havia estat infectat amb la ràbia després de ser mossegat per un gat al MarrocViquipèdia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’home infectat per la malaltia de la ràbia que estava ingressat a l’Hospital Universitari de Cruces, a Barakaldo (Biscaia), ha mort aquest divendres passat a la nit, segons ha informat el Departament de Salut del Govern basc.En un comunicat, el Departament i Osakidetza han expressat les sevescondolences als familiars i pròxims a la víctima per la seva mort.

Els resultats de les analítiques efectuades pel Centre Nacional de Microbiologia de Majadahonda van confirmar dimarts passat que el pacient patia ràbia humana després d’haver contret la malaltia mesos enrere com a conseqüència de la mossegada d’un gat al Marroc.

Des del moment en què van començar les sospites, el Departament va activar el protocol d’actuació i va adoptar les mesures preventives establertes. Així mateix, es va posar en coneixement al Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Salut. Finalment, el pacient va morir el vespre d’aquest divendres.

A Euskadi no constava cap cas de ràbia en humans en els últims 30 anys. Es tracta d’una malaltia vírica que afecta el sistema nerviós central i que es transmet a les persones únicament mitjançant mossegades o esgarrapades dels animals infectats , ja que s’encomana a través de la seva saliva.

tracking