Diari Més

Tecnologia

L'aplicació que l'FBI recomana que desinstal·lis del teu mòbil

L'FBI considera perillosa aquesta i altres aplicacions que hagin estat desenvolupades a Rússia

Imatge d'arxiu d'un telèfon mòbil

L'aplicació que l'FBI recomana que desinstal·lis del teu mòbilEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

FaceAppés una de les aplicacions que es va posar de moda durant el passat estiu. A través d'una foto de la nostra cara, l'aplicació convertia els nostres trets per a poder veure'ns envellits, com a nens o amb el sexe contrari.

Encara que sembla una aplicació divertida i sense cap mena de perill, l'FBI ha informat dilluns passat que aquesta i altres aplicacions desenvolupades a Rússia són possibles amenaces, tal com informa el mitjàAxios.

Aquesta amenaça està relacionada amb les dades que recopila l'aplicació, amb les polítiques de privacitat i termes d'ús i amb les lleis legals, la qual cosa permet que el Govern de Rússia accedeixi a certes dades dels usuaris. D'aquesta manera, l'FBI ha recomanat eliminar del telèfon aquesta aplicació i totes les que estiguin desenvolupades a Rússia.

ChuckSchumer, senador dels Estats Units, va dir en un comunicat: «Insto encaridament a tots els estatunidencs que considerin eliminar aplicacions comFaceAppimmediatament i procedir amb extrema precaució en descarregar aplicacions desenvolupades en països estrangers hostils».

L'FBI també feia referència a altres aplicacions estrangeres com, per exemple, la famosa aplicació xinesa «TikTok» que permet pujar vídeos amb cançons, estan sota recerca per part dels estatunidencs, ja que es creu que podrien representar un perill per a la seguretat nacional.

tracking