Diari Més

Judicial

38 anys per als exfutbolistes de l'Arandina per agredir sexualment a una menor

Els fets van passar al novembre de 2017

Víctor Rodríguez, Carlos Cuadrado i Raúl Calvo, els tres exjugadors de l'Arandina CF al Jutjat.

Víctor Rodríguez, Carlos Cuadrado, Raúl Calvo, Arandina, futbolistasEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Audiència Provincial de Burgos ha condemnat a 38 anys de presó a cadascun dels tres exjugadors de l'ArandinaClub de Fútbol acusats d'agressió sexual comesa contra una menor, de 15 anys, al novembre de 2017, en l'habitatge que compartien els encausats.

L'Audiència ha notificat aquest dijous la resolució judicial als tres acusats, els qui s'han personat a l'edifici judicial poc abans de les 11.00 hores, i que, segons la sentència, hauran de complir un màxim de vint anys a la presó.

En la resolució judicial s'aplica el principi que ja es va utilitzar en el cas de la Manada de Pamplona d'«intimidació ambiental», basada en que els tres condemnats estaven tot sols amb la víctima amb la llum apagada i van actuar per sorpresa sense que la menor pogués reaccionar a causa de la diferència d'edat i complexió física -els acusats tenen 19, 22 i 24 anys-.

En el cas del menor d'ells, Raúl Calvo, l'Audiència l'absol de l'acusació d'agressió sexual continuada pel fet que la seva maduresa és similar a la de la víctima.

També s'absol als tres processats, CarlosCuadrado«Lucho» i Víctor Rodríguez «Viti», a més de Calvo, d'un delicte de proposició d'activitats sexuals.

Els tres acusats hauran d'indemnitzar a la víctima conjunta i solidàriament amb 50.000 euros i tindran prohibit comunicar-se amb ella durant deu anys.

En la sentència es té en compte el testimoni de la demandant perquè «va resultar corroborada per les persones més pròximes, i l'informe psicològic».

Se resta importància al fet que oferís una versió diferent a persones amb les quals tenia menor confiança, la qual cosa s'atribueix a la influència de les xarxes socials en la manera d'atenuar el succeït en explicar-ho, per la qual cosa es considera creïble la versió que figurava en la denúncia.

A més, la sentència considera que els tres condemnats sabien que la denunciant era menor de 16 anys perquè anava al col·legi amb uniforme i la mare de la jove i algun testimoni li ho havien fet saber.

tracking