Diari Més

Judicial

Demanen la cerca i captura d'un dels cinc condemnats per abús sexual a una menor a Manresa

L'Audiència de Barcelona no resoldrà la seva situació fins després de la vista del 17 de desembre

Pla general de tres dels acusats, acompanyats d'una familiar, arribant a l'Audiència de Barcelona.

La fiscal eleva a agressió sexual l'acusació per la violació en grup a ManresaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fiscalia i acusació han demanat la cerca i captura d'un dels cinc condemnats per abús sexual a una menor a Manresa que estava convocat a una vista a l'Audiència de Barcelona aquest dimecres i no s'ha presentat. El seu advocat s'hi ha oposat perquè entén que no és aplicable perquè la sentència encara no és ferma. La secció 22 de l'Audiència ha celebrat la vista per a resoldre la situació personal per a quatre dels condemnats per abús sexual a una menor a Manresa, dels quals se n'han presentat dos. El cinquè dels condemnats té assenyalada una altra vista per al proper 17 de desembre. Serà després d'aquesta vista quan la sala resoldrà sobre la situació de tots ells. La fiscalia demana que els cinc condemnats ingressin immediatament a presó.

La vista es celebrava perquè la fiscalia vol que els cinc condemnats per abús sexual a una menor a Manresa el 2016 ingressin immediatament a presó per complir la pena imposada d'entre 10 i 12 anys de presó. Tots ells van ser condemnats per abús sexual i no per agressió, tal i com demanaven les acusacions.

Dels quatre joves que estaven citats a l'Audiència de Barcelona aquest dimecres n'hi han acudit dos. Els seus advocats han defensat la innocència dels seus clients i han dit que no es poden veure afectats per la no assistència a la vista dels dos altres joves.

En concret, l'advocada Georgina Martí Vallespí ha dit que «la responsabilitat penal és personal» i per això considera que «cadascú només pot respondre pels fets propis» i si la no presència d'uns nois repercutís als altres es «vulneraria el dret de defensa».

Per la seva banda, l'advocat Abel Pie ha defensat que el seu client, un dels joves que aquest dimecres han anat a l'Audiència, no ha d'ingressar a la presó perquè fins aquest moment ha complert amb les «mesures correctes» compareixent setmanalment al jutjat, entregant el passaport i no acostant-se a la víctima tal i com se li va demanar. Ha afegit que demanen l'absolució perquè considera que «les proves que hi ha hagut no són de suficient entitat per condemnar una persona 12 anys de presó».

L'advocat del jove que no s'ha presentat i pel qui fiscalia i acusació han demanat la cerca i captura s'ha oposat a la petició del fiscal perquè «la sentència no és ferma i per tant no és aplicable» la petició de la fiscalia «fins que es resolguin totes les apel·lacions de les defenses», ha argumentat. David Gutiérrez ha defensat també la innocència del seu representat.

Hi ha un altre jove que no ha assistit a la vista i tampoc ho ha fet el seu advocat. Per aquest motiu no es pot demanar una cerca i captura perquè no es podria defensar, segons fonts jurídiques.

El cinquè dels condemnats té assenyalada una altra vista el 17 de desembre. Serà després d'aquesta vista quan la sala resoldrà la situació de tots ells.

tracking