Diari Més

Com estalviar molts diners amb el marisc pel Nadal

Cal tenir clar quins són els productes que es poden congelar i quins s'han de comprar frescos

Imatge d'arxiu d'una safata de marisc variat

Com estalviar molts diners amb el marisc pel NadalEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Nadal està ja molta propi, per això, són molts els que ja comencen a planejar elsmenúsdels dies especials. I és que el menjar és una gran part d'aquestes festes i, sobretot, el marisc. Aquesta fama, però, també comporta un augment de preus considerable en aquests productes, especialment si es compren a última hora.

Per això, cal saber quins són aquells mariscs que es poden comprar ambantelaciói congelar sense perdre qualitat, gust ni propietats.

En primer lloc, cal tenir clar que no tot el marisc es pot ficar al congelador. Així doncs, productes com els percebes, cloïsses, ostres, escopinyes i musclos caldrà comprar-los frescos moments abans de consumir-los.

Per contra, com apunten molts peixaters, hi ha altres espècies que sí que poden congelar-se sense problema. Entre aquestes trobem:

  • Cabres de Mar
  • Bous de Mar
  • Llagostins
  • Gambes
  • Escamarlans

Congelar el marisc té truc

Tot i aquesta possibilitat de comprar ja algunes peces de marisc per evitar l'augment de preus, cal tenir en compte que cal seguir uns passos molt importants abans de congelar-les.

Una de les regles bàsiques és de la de coure el marisc abans de congelar-lo. Per cuinar-los només cal ficar-los en una olla bullint amb 30 grams de sal per litre. Caldrà bullir-lo durant uns 15 minuts.

Un cop ja estigui cuinat, caldrà seguir un segon pas vital: deixar que es refredi la peça abans de ficar-la al congelador. Després, només caldrà embolicar-la amb paper film -el més ajustat possible a la peça- i ficar-lo al congelador.

Es calcula que el preu del marisc pot pujar de mitja entre 10 i 15 euros, però hi ha productes que poden arribar a costar fins a un 86% més del que costen normalment.

tracking