Diari Més

Successos

Activat el Plaseqcat per l'incendi d'una nau de reciclatge de dissolvents i residus a Montornès

S'ha evacuat el polígon industrial Can Buscarons de Baix i es recomana el confinament de les poblacions properes

Pla general de l'incendi d'una nau industrial a Montornès del Vallès l'11 de desembre de 2019.

incendi nau de reciclatge de dissolvents residus, Montornès VallèsBombers

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

22 dotacions de Bombers treballen aquest dimecres al matí en un incendi que afecta les instal·lacions l'empresa Ditecsa Centre Derpin, de reciclatge de dissolvents i residus industrials al polígon industrial Can Buscarons de Baix, a Montornès del Vallès (Vallès Oriental). Segons han informat els Bombers el foc afecta tota la nau però no consten ferits i no s'ha hagut d'evacuar cap persona de dins d'aquestes instal·lacions però si que han començat a evacuar les empreses del mateix polígon i qualsevol persona que es trobi a menys de 500 metres del foc. Protecció Civil recomana el confinament a Montornès, Vilanova del Vallès, Montmeló i Martorelles, i demana no acostar-se a la zona. Els trens de Rodalies no s'aturen a l'estació de Montmeló.

El foc ha començat cap a tres quarts de vuit del matí per causes que encara es desconeixen. El SEM ha enviat sis unitats preventivament però no s'ha hagut d'atendre cap víctima.

Protecció Civil ha activat el pla Plaseqcat i a banda del confinament, recomana a la població que pugui notar molèsties de fum, que tampoc surtin de casa o es refugiïn a qualsevol edifici. També recomana, en aquests casos, tancar portes i finestres i estar-se a l'habitació més interior possible de l'habitatge, aturar els sistemes de climatització i ventilació. En el cas de les persones amb gent gran, amb infants o amb malalts Protecció Civil demana fer un seguiment intens al seu estat de salut. També demanen no accedir a soterranis o parts baixes dels edificis i habitatges i estar atents a les possibles restriccions en el consum d'aigua de l'aixeta que es puguin establir.

La columna de fum és visible des de diferents punts com ara l'AP-7 per la qual cosa el 112 ha rebut més de prop de 200 trucades.Renfe ha informat que els trens de Rodalies no s'aturen a l'estació de Montmeló.

Pla general de l'incendi d'una nau industrial a Montornès del Vallès l'11 de desembre de 2019.

incendi nau, Montornès del VallèsACN

tracking